Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2008

Κελιά στα γήπεδα της Ιταλίας!


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ιταλίας, Αντόνιο Ματαρέσε, απαιτεί την εφαρμογή δραστικών μέτρων προκειμένου να καταφέρει να καταπνίξει τα φαινόμενα βίας που μαστίζουν τα γήπεδα

Η πρότασή του; Η δημιουργία... κελιών (!) σε κάθε γήπεδο της Ιταλίας.

Η έναρξη της σεζόν στο καμπιονάτο συνοδεύτηκε, αν όχι επισκιάστηκε, από "σκηνές" βίας όπως αυτές της πρώτης αγωνιστικής στο στάδιο "Ολίμπικο" οι οποίες επέφεραν και την τιμωρία των οπαδών της Νάπολι (σ.σ. αποκλεισμός από τα εκτός έδρας).

Η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι θα επιλύσει το θέμα της βίας, αλλά ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου επιμένει ότι αυστηρά και δραστικά μέτρα πρέπει να παρθούν άμεσα.

"Έχουμε αόριστους και αδύναμους νόμους που πρέπει να αλλάξουν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματαρέσε που συνέχισε λέγοντας: "Ο κάθε πολιτικός έχει τη δική του ιδέα αλλά εμείς προτιμούμε την ιδέα να τοποθετήσουμε κελιά μέσα στα στάδια ώστε ο καθένας που διαπράττει μία εγκληματική πράξη να φυλακίζεται άμεσα.

Όσον αφορά τους οργανωμένους και τις εκτός έδρας μετακινήσεις, η Ομοσπονδία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της μετά και τη δολοφονία του αστυνομικού Φιλίπο Ράτσιτι".

Τέλος, από τα πυρά του Ματαρέσε δεν γλίτωσαν ούτε τα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς πιστεύει ότι θα έπρεπε να παίξουν ένα περισσότερο εποικοδομητικό ρόλο στη μάχη κατά της βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: