Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2008

Τιμούρ Κετσπάγια: «Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από ΠΑΟ!»


Ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο «αρχιτέκτονας» της Ανόρθωσης που έχει καταπλήξει την Ευρώπη με την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την εμφάνισή της στη Βρέμη, παραμένει προσγειωμένος παρά τη μεγάλη επιτυχία. Ήδη ετοιμάζει τα πλάνα του για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και λέει ότι δεν φοβάται τον αντίπαλο, ο οποίος πιστεύει ότι υστερεί έναντι τού Ολυμπιακού τον οποίο η «Κυρία» απέκλεισε στον γ’ προκριματικό.

«Αναμφίβολα, μετά το 0-0 της Γερμανίας, ανοίγονται θετικές προοπτικές μπροστά μας. Όσο και να προσπαθούμε να αποφορτίσουμε τους παίκτες, πάντα υπάρχει άγχος την ώρα του αγώνα. Άλλωστε, τώρα παίζουμε με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό μας και αν κερδίσουμε η κατάσταση θα διαμορφωθεί πολύ διαφορετικά απ ό,τι υπολογίζαμε», τόνισε ο Κετσπάγια σε συνέντευξη που έδωσε στο «Εθνοσπόρ της Κυριακής».
«Δεν θα παραδοθούμε»

Ο Γεωργιανός προπονητής δεν θέλει να θέτει στόχους πρόκρισης, ούτε στο Κύπελλο UEFA. «Δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο μακριά. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραδοθούμε στους αντιπάλους μας. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι αποδείξαμε πως η πρόκρισή μας στους ομίλους μόνο τυχαία δεν ήταν».

«Καλύτερος και σε μονάδες»

Ο Κετσπάγια δεν δείχνει να τρομάζει από τον Παναθηναϊκό. «Σε καμία περίπτωση δεν θα φοβηθούμε τον Παναθηναϊκό. Θα παραμείνουμε πιστοί στην τακτική μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα. Τόσο ως σύνολο όσο και σε επίπεδο μονάδων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για μια ομάδα με σημαντικό όνομα στην Ευρώπη, που αξίζει σεβασμό. Από κει και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του παίρνουν συνέχεια παιχνίδια στα πόδια τους και θα είναι ετοιμοπόλεμοι και πιο δεμένοι».

Το μόνο που προβληματίζει τον προπονητή της Ανόρθωσης είναι ότι η ομάδα του θα αγωνιστεί στο «ΓΣΠ»της Λευκωσίας και όχι στη φυσική έδρα της, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας. «Δεν λέω ότι στο ΓΣΠ δεν θα έχουμε την ώθηση του κόσμου. Είναι αλλιώς όμως να παίζεις στη Λευκωσία, σε ένα γήπεδο που δεν γνωρίζεις καλά, και όχι στην έδρα σου. Ελπίζω αυτό να μη μας στοιχίσει».

«Αγχώθηκε η Βέρντερ»

Αναφέρεται στα υπέρ και τα κατά της Βέρντερ: «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Βέρντερ είναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ συχνά, είτε παίζει στο γήπεδό της είτε εκτός έδρας. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να θωρακίσουμε πολύ καλά την άμυνά μας, με αποτέλεσμα να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν πολλές ευκαιρίες. Ευτυχώς όλοι οι ποδοσφαιριστές μας ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους και γι αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Όταν λοιπόν, η ώρα περνούσε και το αποτέλεσμα έμενε στο 0-0, άρχισε η πίεση από τον κόσμο. Οι Γερμανοί αγχώθηκαν, αφού ένιωθαν εγκλωβισμένοι. Ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά προσπαθούσαν να παραβιάσουν την εστία μας με ανορθόδοξο τρόπο, γεγονός που μας διευκόλυνε. Παράλληλα, έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα, κάτι που θα μπορούσε να τους στοιχίσει και να μας δώσει τη νίκη, αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και διαθέταμε μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: