Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2008

ΜΠΑΣΚΕΤ: Παρουσιάστηκε η ομάδα του Ολυμπιακού


Να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και των τριών διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχει, θέλουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και των το κρύβουν. Κάθε άλλο, μάλιστα, αφού το δήλωσαν απερίφραστα στα αποκαλυπτήρια της νέας ομάδας των «ερυθρόλευκων», για τη σεζόν 2008/09. Από την πλευρά του ο τεχνικός των Πειραιωτών, Παναγιώτης Γιαννάκης, τόνισε ότι είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, που έχουν ως όνειρο να φτάσει η ομάδα στην κορυφή και να παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια.

«Απάντηση τα 8.800 διαρκείας»

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι και φτιάξαμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο στόχος είναι πάντα οι τρεις τίτλοι. Ταρακούνησαν όλο τον κόσμο οι μεταγραφές που κάναμε».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε για το ιδιοκτησιακό και τα 8800 διαρκείας: «Είναι εκτός θέματος να συζητήσουμε για το ιδιοκτησιακό. Προφανώς έχουν γίνει κάποια πλάνα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.
Τα 8800 διαρκείας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών. Το θέμα είναι να μην γίνονται επεισόδια και να μην παίζουμε σε άδειες κερκίδες».


Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν πιο... φειδωλός: «Εύχομαι να γίνει μια χρονιά χωρίς επεισόδια και τραυματισμούς, αλλά με τίτλους. Δηλαδή τα τρία που ζήτησε ο αδελφός μου και τρία ακόμα»!
Γιαννάκης: Ευλογία η συνεργασία με τους Αγγελόπουλους

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με τους κ. Αγγελόπουλους, που έχουν όνειρα για την κορυφή και την παραμονή εκεί της ομάδας για πολλά χρόνια. Με υπομονή και προσπάθεια καθημερινή θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλο και θα είναι έτοιμοι να παίζουν από 1’ έως 40’.
Εύχομαι να έχουμε μια χρονιά χωρίς επεισόδια, με καλό μπάσκετ και όσο μπορούμε περισσότερους τίτλους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις των παικτών:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι όπως κάθε χρόνο... Ακόμα κι όταν η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση όπως κάποια στιγμή πέρυσι, οι στόχοι δεν αλλάζουν. Πιστεύω ότι ειδικά φέτος, έτσι όπως έχει φτιαχτεί αυτό το σύνολο, μπορεί να φθάσει πάρα πολύ ψηλά.
Σίγουρα η προετοιμασία στην Εθνική ομάδα και στον Ολυμπιακό ήταν τεράστια εμπειρία και με βοήθησε. Ηταν κάτι πάρα πολύ θετικό και το καλό είναι να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και στον Ολυμπιακό.

Αξίζαμε να βρεθούμε φέτος σ’ έναν βατό όμιλο στην Ευρωλίγκα, επειδή κάναμε μια καλή χρονιά πέρυσι. Ατυχήσαμε και δεν πήγαμε στο φάιναλ-φορ. Είναι θετικό ότι οι ομάδες δεν είναι τόσο δυνατές, αλλά θέλει πάρα πολλή προσοχή και να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στα επίσημα παιχνίδια. Ακόμα κι αν δεν είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση πρέπει να πάρουμε τ’ αποτελέσματα που χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να φτάσουμε στην κορύφωση τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, όταν και θα μπορούμε να παίζουμε καλό μπάσκετ».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι τεράστιες οι διαφορές με πέρυσι, είναι πολύ πιο πλούσιο το υλικό. Είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία και έχουμε μια καινούρια ομάδα που δουλεύουμε όλοι μαζί. Αλλάξαμε προπονητή στα μέσα της χρονιάς, οπότε τώρα από την αρχή της χρονιάς ξέρουμε τι ζητάμε.
Σίγουρα θέλουμε τίτλους, όχι μόνο για φέτος, αλλά να καταφέρουμε να έχουμε την ίδια δυναμική και να παραμείνουμε στην κορυφή».

ΤΖΟΣ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ’ όσα έχω δει μέχρι τώρα και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για την απόφασή μου. Γίνεται καταπληκτική δουλειά στην ομάδα και όλοι με κάνουν να νιώθω άνετα. Με κάνουν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.
Υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με το ΝΒΑ στο τρόπο παιχνιδιού και χρειάζομαι χρόνο για να συνηθίσω. Είναι άλλος ο ρυθμός, υπάρχει πρόβλημα με τα βήματα και τις επαφές στην άμυνα».

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: «Πρέπει να παίζουμε συγκεντρωμένα και να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είμαστε καινούρια ομάδα και θα παίξουμε κόντρα σε ομάδες που είναι μαζί οι παίκτες για πολλά χρόνια. Μας λείπει αυτή τα στιγμή η χημεία αλλά κάθε μέρα που περνά εντός κι εκτός γηπέδων μας βοηθάει πάρα πολύ.

Βρίσκομαι περίπου πέντε ημέρες στην Ελλάδα κι έχω ακούσει περίπου 100 φορές για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό! Πρόκειται για μια μεγάλη κόντρα ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια γιατί το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι δουλειά. Νομίζω ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα βρισκόμαστε στο 90% της απόδοσής μας και η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη.

Ημουν έξι χρόνια στην Μακάμπι και θα είναι πολύ περίεργα τα πρώτα λεπτά για μένα όταν θα παίξουμε αντίπαλοι. Όμως, μόλις περάσουν τα πρώτα λεπτά θα τα ξεχάσω όλα. Και θα είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Σίγουρα πάντως, θα θέλω να τη νικήσω».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: «Πέρυσι δεν ήταν μόνο ο Ματσιγιάουσκας, ήμασταν 12-13 παίκτες στη ομάδα. Ο Μάτσας σίγουρα μας έλειπε, αλλά φέτος δεν είναι στην ομάδα. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να κρίνω γιατί.
Φέτος ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και να κάνουμε αυτό που έχουμε κάνει τα δύο προηγούμενα χρόνια και να πάνε όλα καλά».

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ: «Το θα γίνει μέσα στη χρονιά μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Ελπίζω να μην πάθει κανείς κανέναν τραυματισμό.
Ο προπονητής μας ωθεί, μας δίνει νέους ορίζοντες, μας παρουσιάζει νέους τρόπους δουλειάς, προσπαθεί να βοηθά πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Εχει δημιουργηθεί ένα κλίμα, τόσο από τον προπονητή όσο και από τους κ.κ. Αγγελόπουλους, που μπορείς να δουλέψεις πολύ ήρεμα.
Το μόνο που θα χρειαστεί από εμάς είναι να δουλεύουμε σκληρά. Υπάρχουν ταλέντο κι ικανότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: