Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2008

Ντάρκο, η επιστροφή


Στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού αναμένεται να επιστρέψει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στον αυριανό αγώνα εναντίον του Πανσερραϊκού, στο «Γ. Καραϊσκακης» (19:00, ΝΕΤ). Παρότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δε συνηθίζει να ανοίγει τα χαρτιά του πριν από ένα παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης έδειξε να κάνει «πρόβα ενδεκάδας» ενόψει της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, εναντίον των «λιονταριών» του Γιάννη Παπακώστα. Ενδεκάδα που θα προσπαθήσει να χτυπήσει επιθετικά από το πρώτο λεπτό, αφού στο «4-4-2» που δοκίμασε, βρέθηκαν στην ίδια ομάδα οι Κοβάσεβιτς και Ντιόγκο, με πλάγιους τους Λέτο και Γκαλέτι!

Ο 44χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι στο γήπεδο θα υπάρχουν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού, που θέλουν να δουν την ομάδα τους να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και παράλληλα να σκοράρει πολλά γκολ. Για αυτό το λόγο θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα, πλην του Σέρβου επιθετικού, τους Λέτο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ντιόγκο, σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» νωρίς το ματς.

Αβεβαιότητα για Λεονάρντο-Ζεβλάκοφ

Δύσκολα θα βρίσκονται στην αποστολή των «ερυθρόλευκων», οι Λεονάρντο και Ζεβλάκοφ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έχει μια φλεγμονή στο δάχτυλο του ποδιού του και πολύ δύσκολα ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ρισκάρει με τον 21χρονο άσο. Η τελική απόφαση, βέβαια, θα βγει σήμερα αφού ο γιατρός του Ολυμπιακού είναι αισιόδοξος ότι οι πόνοι μπορεί να υποχωρήσουν. Αν τελικά δεν αγωνιστεί, ο Ντομί θα είναι σίγουρα ο αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα (αγωνίστηκε και χθες με την πλευρά των βασικών) και ο Ραούλ Μπράβο θα αποτελέσει (πιθανότατα) τη δεύτερη λύση στον πάγκο.

Πάλι εκτός ο Άντζας

Πρόβλημα προέκυψε και με τον Μίκαλ Ζεβλάκοφ, που χτύπησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. Ο Ισπανός τεχνικός αντικατέστησε στην ενδεκάδα των βασικών τον Πολωνό με τον Χρήστο Πατσατζόγλου κι όχι με τον Παρασκευά Άντζα, που όπως όλα δείχνουν θα παρακολουθήσει ένα ακόμη παιχνίδι από τον πάγκο.

Νέα πρόσωπα στην αποστολή

Μετά το τέλος της σημερινής, απογευματινής προπόνησης, θα ανακοινώσει την αποστολή του Ολυμπιακού ο Βαλβέρδε. Παρόλα αυτά ο 44χρονος προπονητής προτίθεται (σύμφωνα με πληροφορίες) να αφήσει εκτός αποστολής τους Ζεβλάκοφ και Λεονάρντο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Εν αντιθέσει, υποψήφιος για την 18αδα είναι ο Τάσος Πάντος, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Μίρνες Σίσιτς!

Η πιθανότερη ενδεκάδα

Όπως είπαμε και νωρίτερα, ο Βαλβέρδε έκανε χθες πρόβα ενδεκάδας. Στο «4-4-2» που χρησιμοποίησε, η ομάδα των βασικών απαρτίζονταν από τους: Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Ζεβλάκοφ (αργότερα αποχώρησε τραυματίας), Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ντομί (άμυνα)- Ντουντού, Στολτίδη, Λέτο, Γκαλέτι (κέντρο)- Κοβάσεβιτς και Ντιόγκο (επίθεση).

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: