Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2008

Εγκώμια από Νόρτζελαντ: Παρέλαση αστέρων από τον Ολυμπιακό


Για την καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Νόρτζελαντ σε διεθνές επίπεδο γίνεται λόγος στην ιστοσελίδα της δανέζικης ομάδας, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. «Παρέλαση αστέρων από τον Ολυμπιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος του κειμένου, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του βοηθού προπονητή, Κάσπερ Χιούλαντ, που στην ανάλυσή του αναφέρεται με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το «ερυθρόλευκο» σύνολο, καθώς και για αρκετούς παίκτες ξεχωριστά.

«Είναι αναμφίβολα ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, υψηλότατης κλάσης σε διεθνές επίπεδο. Έχουν ένα νεαρό Ισπανό τεχνικό, τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το στυλ παιχνιδιού τους έχει χτιστεί πάνω στην απίστευτη ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες τους σε όλες τις θέσεις και αυτό μεταφράζεται σε υψηλή τεχνική, αυτοπεποίθηση, επιθετικότητα και πίεση απο ψηλά», αναφέρει αρχικά ο Χιούλαντ, για να προσθέσει:

«Το ρόστερ αποτελείται από πολλούς διεθνείς παίκτες. Πιθανότατα θα ξεκινήσουν με 4-5 Έλληνες και δυνατούς διεθνείς παίκτες από άλλες χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Σερβία. Έχουν μεγάλο βάθος και πολλές επιλογές, κάτι που μας δυσκολεύει στο να προβλέψουμε πως θα κατέβουν στο μεταξύ μας παιχνίδι».

Για όλους πλην Ντιόγκο

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στα περισσότερα «αστέρια» του Ολυμπιακού, χωρίς πάντως, να υπάρχει κάποιο σχόλιο για τον Ντιόγκο. Αναλυτικά όσα είπε ο Χιούλαντ:

Για τον Γκαλέτι: «Είναι ένα από τα αστέρια της ομάδας και κινείται στο δεξί φτερό. Ο Αργεντινός διεθνής ήταν ένας ολοκληρωμένος παίκτης από τότε που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Σκόραρε δυο φορές στον πρώτο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος».
Για τον Μπελούτσι: «Είναι ένα φανταστικό, παλαιάς... κοπής, κλασσικό δεκάρι. Δίνει ασίστ στα φτερά στους επιθετικούς και έχει τη δυνατότητα να απειλεί συνεχώς τον τερματοφύλακα με γκολ».

Για τον Κοβάσεβιτς: «Στην επίθεση έχουν έναν πολύ απειλητικό γκολτζή, τον Σέρβο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Την περσινή σεζόν ήταν ο πρώτος τους σκόρερ».

Για τον Ντουντού: « Αγωνίζεται στην καρδιά της μεσαίας γραμμής, μοιράζει φανταστικά το παιχνίδι».

Για τον Λέτο: «Είναι ένας νεαρός πολλά υποσχόμενος παίκτης που αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ».

Για Μπράβο και Λεονάρντο: «Στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίζεται ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Ραούλ Μπράβο και ο πολύ δυνατός τεχνικά και επιθετικά ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο».

Για τους Έλληνες: «Ο Νικοπολίδης είναι ένας πεπειραμένος γκολκίπερ, ήταν ο τερματοφύλακας στην κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004. Ο Τοροσίδης, ένας δυνατός δεξιός μπακ που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα. Ο Αβ. Παπαδόπουλος ένας δυνατός κεντρικός στόπερ που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ο Στολτίδης ένας μέσος που σκοράρει αρκετά συχνά και έχει επιθετικότητα και δύναμη στο παιχνίδι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: