Σάββατο, Οκτωβρίου 11, 2008

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010: ΕΛΛΑΔΑ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ 3-0


Ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στους τελικούς τού Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, έκανε η Εθνική Ελλάδα.

Το συγκρότημα του Οτο Ρεχάγκελ επικράτησε άνετα 3-0 της Μολδαβίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκη" και παραμένει στην πρώτη θέση του 2ου προκριματικού ομίλου, με το απόλυτο των εννέα βαθμών σε τρεις αγώνες και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Τα τέρματα σημείωσαν οι Χαριστέας (32’, 51’), Κατσουράνης (40’).

Χωρίς καν να χρειαστεί να... ιδρώσει, η Εθνική "καθάρισε" το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο 32’ κέρδισε ένα φάουλ σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση κι ενώ όλοι περίμεναν απευθείας εκτέλεση, ο Κατσουράνης πέρασε τη μπάλα στον Χαριστέα, τον οποίον είχαν... ξεχάσει εντελώς οι Μολδαβοί στο ύψος της μικρής τους περιοχής!

Ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Ελλάδας δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να "γράψει" το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα (40’), ο Κατσουράνης με εκπληκτικό σουτ από απόσταση 20-25 μέτρων, έστειλε τη μπάλα στο "παραθυράκι" του Καλάντσα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της "γαλανόλευκης" και ενθουσιάζοντας τους περίπου 15.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο 51’ η κεφαλιά του Τοροσίδη αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Καλάντσα και στο 52’ ο Ρέπεζα γλύστρισε, η μπάλα έφτασε "δώρο" στον Χαριστέα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ήταν πάρα πολύ απλά τα πράγματα για την Εθνική, που εκμεταλλευόμενη τα ερασιτεχνικά λάθη των Μολδαβών, έφτασε στο "3x3" σ’ αυτόν τον 2ο προκριματικό όμιλο. Κι αν καταφέρει να νικήσει την Ελβετία, στο ίδιο γήπεδο την προσεχή Τετάρτη, ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του ίσως θα πρέπει από τώρα να κλείσουν... θέσεις για Νότια Αφρική.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Κατσουράνης (72’ Πατσατζόγλου), Σαμαράς (70’ Αμανατίδης), Χαριστέας, Γκέκας (46’ Σαλπιγγίδης).

Μολδαβία (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Καλάντσα, Σαβίνοφ, Επουρεάνου, Άρμας, Ρεμπέζα, Μπόρντιαν, Κορνέενκοφ (81’ Άντρονιτς), Τσεμποτάρου, Τιγκίρλας, Αλεξέεφ (46’ Πίκουσακ), Μπουγκάιοφ (68’ Σουβόροφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: