Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2008

Βαλβέρδε: "Δεν σκέφτομαι την επιστροφή"


Σε δηλώσεις του Βάλβέρδε στην ισπανική Marca:

Από θέση ισχύος πλέον ο 44χρονος τεχνικός υπογραμμίζει την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό. "Αρχικά υπήρχε πρόβλημα με τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τώρα τα πάντα έχουν βελτιωθεί. Νιώθουμε την πίεση που υπάρχει από τους οπαδούς, οι οποίοι θέλουν να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή παίζουμε καλά στο πρωτάθλημα και οι φίλαθλοι είναι χαρούμενοι με την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ".

Το "μυρμήγκι" θυμάται τις πρώτες στιγμές έπειτα από τον αποκλεισμό της ομάδας από την Ανόρθωση. "Ήταν πολύ δύσκολα, αλλά πρέπει να σκεφτούμε πως συμμετέχουμε σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση σαν το ΟΥΕΦΑ. Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει πρεστίζ αλλά είχαμε μια ευκαιρία για πρόκριση και δεν τα καταφέραμε. Έτσι και αλλιώς το ΟΥΕΦΑ είναι μια διοργάνωση που αγαπώ και εφέτος έχει πολύ υψηλό επίπεδο".

Εκείνη την εποχή που περίεργη φημολογία είχε αναπτυχθεί, ο Βαλβέρδε ήταν ξεκάθαρος στις σκέψεις του. "Όχι δεν σκέφτηκα ποτέ την επιστροφή μου στην Ισπανία. Όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα σκέφτεσαι εξαρχής όλες τις συνέπειες. Παρότι το δέλεαρ της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα ήταν σημαντικό όταν αποφάσιζα να έλθω στην Ελλάδα δεν ήταν ο μοναδικός λόγος. Ήθελα να βρεθώ σε μια ομάδα που παλεύει κάθε ημέρα για να επικρατήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας τώρα".

Η προσαρμογή του στην Ελλάδα έγινε δυσκολότερη καθώς όπως λέει υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων. "Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά διαφορετικό, υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και η ταχύτητα δεν είναι τόσο υψηλή όσο στο ισπανικό. Επιπροσθέτως είναι περισσότερο να επικρατείς στα εκτός έδρας ματς σε σχέση με την Πριμέρα Λίγκα".

Με τη νίκη στο ντέρμπι επί της ΑΕΚ ο Βαλβέρδε άρχισε να πολιορκεί τις αμφιβολίες και στους τελευταίους αμφισβητίες του."Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε παιχνίδι είναι απίστευτο. Οι οπαδοί είναι πολύ ενθουσιώδεις και παθιασμένοι. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν παίχθηκε πολύ ποδόσφαιρο και στο τέλος κερδίσαμε γιατί ήμασταν πιο επίμονοι. Οι οπαδοί ματς ήταν κλειδί για τη νίκη, γιατί στο γήπεδο μας υπήρχαν μόνο αυτοί".

Ο Βαλβέρδε, πρωτάρης γαρ, σε τέτοια ντέρμπι αναφέρεται στην σπουδαιότητα με την οποία προσεγγίζουν οι οπαδοί τα ματς. "Στην Ελλάδα το να νικάς την αντίπαλη ομάδα σε ντέρμπι γεννά υπερηφάνεια. Για παράδειγμα λίγες ημέρες πριν είχαμε ένα ματς στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και κανείς δεν μιλούσε για αυτό. Όλοι είχαν προσηλωθεί στο ντέρμπι και αυτό ήταν μια παγίδα που έπρεπε να αποφύγουμε".

Στον Βαλβέρδε ζητήθηκε να αλλάξει αρκετά πράγματα στους πρωταθλητές και αυτός λέει ότι δεν θυσίασε το στυλ του. "Ήταν μια διαφορετική ομάδα αλλά με ομοιότητες με τις προηγούμενες εκδοχές. Αυτό που ήθελαν εδώ παρότι είχαν κερδίσει το νταμπλ και τα είχαν καταφέρει περίφημα στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Δεν χρειάστηκε να αλλάξω το στυλ μου, γιατί ο καθένας έχει το δικό του το οποίο δεν εξαρτάται από το πρωτάθλημα και την χώρα. Αν και είναι αλήθεια ότι ορισμένες φορές θα πρέπει να είσαι πιο ελαστικός σε ορισμένες ιδέες γιατί οι παίκτες δεν μπορούν εύκολα να αφομοιώσουν κάποια πράγματα".

Αυτό που πάντως υπόσχεται στους Ισπανούς είναι ότι μία ημέρα θα επιστρέψει στην Ισπανία. "Ήλθα στην Ελλάδα για να ζήσω μια νέα εμπειρία, να δοκιμάσω νέα πράγματα. Ο καθένας αρέσκεται στο να μαθαίνει νέα πράγματα και για αυτό ήλθα στην Ελλάδα. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο και δεν θέλω να σκέφτομαι για μια πιθανή επιστροφή. Θα δούμε όμως πως θα κυλήσουν τα πράγματα. Οι προπονητές εξαρτώνται πάντα από τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ καλά στην Ελλάδα αλλά είναι σαφές ότι κάποια ημέρα θα επιστρέψω στην Ισπανία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: