Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2008

Μήνυμα Κόκκαλη στους αρχηγούς: Σφίγγουν φέτος τα λουριά. Αυξημένα τα πριμ για την Ευρώπη


«Δεν θα υπάρξει... δεύτερη φορά, ο εσ. κανονισμός θα τηρείται κατά γράμμα»! Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το μήνυμα-εντολή που έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στους αρχηγούς του Ολυμπιακού, Τζότζεβιτς, Κοβάσεβιτς και Νικοπολίδης, με αφορμή την επίσκεψή του στου Ρέντη για την υπογραφή του νέου εσωτερικού κανονισμού. Με λίγα λόγια, ο ισχυρός άνδρας του πειραϊκού συλλόγου τους υπογράμμισε πως φέτος τα... λουριά θα είναι πιο σφιχτά και τα κρούσματα απειθαρχίας δεν θα περνούν απαρατήρητα, αλλά θα τιμωρούνται αυστηρά.

έβαια, μέχρι στιγμής, οι «ερυθρόλευκοι» είναι τυπικοί στα ωράριά τους και τηρούν τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά προκειμένου να μην επαναληφθούν οι περσινές ατασθαλίες, όπως για παράδειγμα η συμπεριφορά του Λούα Λούα, ο Σωκράτης Κόκκαλης θέλησε να είναι ξεκάθαρος.

«Πέρυσι ήμασταν... μεγαλόψυχοι όσον αφορά στα ωράρια. Και τα... λουριά ήταν χαλαρά», τους είπε με νόημα ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδος και πρόσθεσε: «Φέτος, όμως, αυτό αλλάζει. Αλλάζουν τα πράγματα. Δεν θα δεχθώ παρατυπίες. Ο,τι προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός αυτό θα τηρείται κατά γράμμα. Οταν έχετε πρωινή προπόνηση θα είστε σπίτι σας το αργότερο μέχρι τη μία».

Αυξημένα τα πριμ για την Ευρώπη

Σε ό.τι αφορά τα πριμ που συμφώνησαν, ο Κόκκαλης δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά με τις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ αυτά που αφορούσαν την πορεία στην Ευρώπη είναι ιδιαιτέρως αυξημένα. Συγκεκριμένα, αν ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα κάθε ποδοσφαιριστής θα αμειφθεί με 60 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του σε αυτό, συν 15.000 ευρώ το μπόνους. Στην περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας τα πριμ για κάθε ποδοσφαιριστή θα είναι 15 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του.

Για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο κάθε παίκτης θα παίρνει 50 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του, συν 5.000 ευρώ προς όλους. Παράλληλα, αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να φτάσουν μέχρι και τους «16» τότε το πριμ θα διπλασιαστεί, δηλαδή θα γίνει 100 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής. Ο Κόκκαλης δεν έφτασε τη συζήτηση μέχρι τους «8» της διοργάνωσης, αλλά αν αυτό συμβεί σίγουρα θα τα ξαναπούν.

«Η ευρωπαϊκή διάκριση είναι κάτι που το θέλουμε όλοι. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε και πιο ψηλά από τους «16», εγώ είμαι εδώ, δεν θα βγείτε χαμένοι. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι», είπε στους αρχηγούς ο Κόκκαλης.
Πήγε και στα γραφεία

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σωκράτης Κόκκαλης πήγε και στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, όπου έμεινε εκεί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, συζητώντας με τον στενό του συνεργάτη, Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: