Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008

Ευρωλίγκα: Ποδαρικό με... δύο ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στα «αποκαλυπτήρια» στο κατάμεστο από φιλάθλους του ΣΕΦ και πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη του (και δεύτερη συνολικά) στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Γιάννη Μπουρούση να πετυχαίνει νταμπλ-νταμπλ (20π, 13ρ) και τους Τσίλντρες (15π), Πρίντεζη (12π με 6/6δ) να έχουν πολύτιμη συνεισφορά, επικράτησαν 83-72 της Ουνικάχα Μάλαγα, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του Α' Ομίλου, υποχρεώνοντας την ισπανική ομάδα στην πρώτη ήττα της.

Καταλυτική ήταν η παρουσία του Θοδωρή Παπαλουκά στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο με τον «Τέο» να κρατάει την ομάδα του Πειραιά κοντά στο σκορ, πολλές λύσεις στην επίθεση έδωσε ο Γιώργος Πρίντεζης στο δεύτερο ημίχρονο με το θράσος του, ενώ πολύτιμη ήταν η παρουσία του «Τσίλι» στα τελευταία 6 λεπτά, όπου συνέβαλε τα μέγιστα στο να μην μπορέσει η ισπανική ομάδα να κάνει το come back (με σερί 8-0 μείωσε στο 34’ σε 63-58).

Σχετικά με την διακύμανση του σκορ, η αναμέτρηση δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις με δίποντα σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο και ολοκλήρωσε έχοντας φτάσει τα 5 λάθη. Στον αντίποδα, οι Ισπανοί με 3/6 τρίποντα, διαδοχικούς αιφνιδιασμούς και τρεις παίκτες να έχουν σημειώσει από 6 πόντους (Χάισλιπ, Γκομίς, Κελάτι) επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά το ρυθμό τους και μόλις στο η Μάλαγα είχε φτάσει σε νταμπλ σκορ (12-6). Η κυριαρχία των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και 2 λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο φωτεινός πίνακας έγραφε 20-10, για να ολοκληρωθεί η περίοδο με την Ουνικάχα στο +6 (20-14).

Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε. Με έμφαση στην άμυνα, άψογο οργανωτή τον Παπαλουκά και τους Γκριρ (9π.), Μπουρούση (9π.), Τσίλντρες (9π.) σε ρόλο «εκτελεστών», οι «ερυθρόλευκοι» «γύρισαν» το παιχνίδι. Με σερί 7-0 ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (21-20), ενώ, έχοντας κλείσει τους διαδρόμους στην ισπανική ομάδα, πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +1 (39-38).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την υπόθεση-νίκη. Με τον Γιάννη Μπουρούση να αποτελεί φόβητρο στις δύο ρακέτες και να είναι ασταμάτητος, ειδικά στην επίθεση, ο συγκεντρωμένος Ολυμπιακός κυρίως στην άμυνα δεν απειλήθηκε από τη Μάλαγα. Περιόρισε την ισπανική ομάδα σε μόλις 10 πόντους και μπήκε στην τελευταία περίοδο έχοντας εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο διαφορά (+12, 60-48).

Στον «επίλογο» της αναμέτρησης ο εξαιρετικός Μπουρούσης συνέχισε το... έργο του, ενώ ο Πρίντεζης πήρε λίγη από τη χάρη του Τσίλντρες στα καρφώματα και με εντυπωσιακές ενέργειες ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας του Πειραιά που γέμισαν ασφυκτικά το ΣΕΦ.

Δεκάλεπτα
: 14-20, 39-38, 60-48, 83-72.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4 (6ασ.), Τσίλντρες 15, Βούιτσιτς, Μπουρούσης 20 (2 τριπ., 13ρ.), Χαλπερίν 6, Γκριρ 11 (1), Βασιλόπουλος 5 (1), Πρίντεζης 12, Ερτσεγκ 6, Τεόντοσιτς 4.

Ουνικάχα Μάλαγα (Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες): Κουκ, Γκομίς 8 (1), Κορταμπερία, Βελς 9 (1), Καμπέθας, Ντονγκ 11, Φαβεράνι 1, Χιμένεθ, Αρτσιμπαλντ 17, Κελάτι 15 (5), Χέισλιπ 11 (1).

sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια: