Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2008

Σάντος: Πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, Τεν Κάτε: Αν άξιζε μία ομάδα τη νίκη, αυτή ήταν ο ΠΑΟ


Σάντος: Μπορούσαμε τη νίκη

«Ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όπου ελέγχαμε τον ρυθμό και κυκλοφορούσαμε με ασφάλεια τη μπάλα. Είχαμε επίσης μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ και σε τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να την αξιοποιείς. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν λιγάκι. Η αναγκαστική αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία μας επηρέασε αρνητικά και για το 20λεπτο που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στη συνέχεια όμως ισορροπήσαμε το παιχνίδι», ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος και συνέχισε:

«Οι δύο ομάδες είχαν από δύο ευκαιρίες στο τέλος. Ο Χαλκιάς αντέδρασε σωστά σε αυτή του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μπακαγιόκο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Θεωρώ ότι η ομάδα μου θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι γιατί είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Γενικότερα όμως ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από την ένταση».

Από εκεί και πέρα, μίλησε:

Για τη φάση του Μουσλίμοβιτς: «Θα το δω στην τηλεόραση. Από την οπτική γωνία που ήμουν μου φάνηκε σαν πέναλτι, αλλά θέλω να το δω στο βίντεο. Στα ντέρμπι γίνονται 4-5 ευκαιρίες και κερδίζει αυτός που βάζει το γκολ».

Για την απουσία του Κοντρέρας: «Δεν μπορούσε να αγωνιστεί διότι αισθανόταν πολύ κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από το ταξίδι. Ο Γκαρσία τραυματίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και θα πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, αφού υπάρχει ο φόβος μήπως έσπασε κάτι. Ο Βερόν ένιωθε κράμπες. Επί της ουσίας, δεν έφταιγε η απουσία του Κοντρέρας για τη μη εξασφάλιση της νίκης, αν και είναι ένας ηγέτης για μας, αφού η ομάδα έχει συνηθίζει να παίζει με τον Κοντρέρας».

Για το πρόγραμμα που ακολουθεί: «Θεωρητικά είναι εύκολα τα παιχνίδια. Για μένα δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες που σημαίνει ότι δεν πρέπει να μειωθεί η δική μας ένταση».

Τεν Κάτε: Δεν σταθήκαμε τυχεροί, ξεκάθαρο πέναλτι του Μάντζιου

Στην αντίπερα όχθη, ο Χενκ Τεν Κάτε στάθηκε στην ατυχία. «Χάσαμε μερικές ευκαιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να μας δώσουν το γκολ. Συνολικά είχαμε καλή εικόνα, αλλά δεν σταθήκαμε τόσο τυχεροί. Πριν το παιχνίδι ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι μια δύσκολη ομάδα και γνώριζα επίσης ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν εκρηκτική. Αν όμως δει κανείς το παιχνίδι, μόνο μια ομάδα άξιζε τη νίκη κι αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Συνεπώς, μπορούμε να μιλήσουμε για απώλεια δύο βαθμών. Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες», σημείωσε και συνέχισε, σχολιάζοντας την ανατροπή του Μάντζιου:

«Είναι το πέμπτο παιχνίδι μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο καθένα από τα προηγούμενα δεν μας δίνονται 1-2 πέναλτι. Αναρωτιέμαι τι πρέπει να γίνει για να μας δίνονται τα πέναλτι. Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλη φάση επειδή δεν είμαι σίγουρος. Αλλά η περίπτωση του Μάντζιου ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: