Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

Τεν Κάτε στους παίκτες: Την Τετάρτη έχουμε τελικό.


Στο κρισιμότατο ματς με την Βέρντερ Βρέμης επικεντρώνουν πλέον την προσοχή τους άπαντες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Χενκ Τεν Κάτε φανέρωσε την ικανοποίηση του για την εικόνα των παικτών του στο γήπεδο της Τούμπας αν και παραπονέθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά παράλληλα τους ζήτησε να συγκεντρωθούν στην προετοιμασία για τον αγώνα με τους Γερμανούς, τον οποίο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «τελικό».

«Παλέψαμε, ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Θα έπρεπε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων και να μην σπαταλάμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Ότι έγινε, έγινε όμως. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε ένα ματς τελικό την Τετάρτη με την Βέρντερ και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την νίκη», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο 54χρονος τεχνικός που ήδη έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ...

Στην αναμέτρηση με την Βέρντερ, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η επανεμφάνιση τόσο του Ζιλμπέρτο Σίλβα όσο και του Γιώργου Καραγκούνη στο βασικό σχήμα. Ο Τεν Κάτε έμεινε ικανοποιημένος από την χθεσινή απόδοση των Σαριέγκι και Βύντρα και προτίθεται να τους ξεκινήσει και μεθαύριο στην ενδεκάδα.

Πόντους κέρδισε και ο Βαγγέλης Μάντζιος στην επανεμφάνιση του μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην οποίο υποβλήθηκε και είναι χαρακτηριστικές οι σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στον “Sentra Fm” σύμφωνα με τις οποίες «για μας ο Μάντζιος ήταν ένας από τους καλύτερους. Θα δούμε μετά την προπόνηση την σημερινή πως θα είναι τα πράγματα γιατί υπάρχουν και τραυματισμοί. Με βάση το σύστημα, αυτός που παίζει «κορυφή» είναι σημαντικός, είτε είναι ο Μάντζιος, είτε ο Σόουζα είτε ο Πετρόπουλος».

Γίνεται κατανοητό, πως ο Τεν Κάτε έχει στα πλάνα του τον 25χρονο επιθετικό αφού ο Ροντρίγκο έχει ήδη τεθεί νοκ άουτ ενώ ο Πετρόπουλος δεν έχει την εμπειρία από τέτοια ματς. Αν υποτεθεί πως Τζόρβας, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Μάτος (προπονήθηκε κανονικά όπως και ο Ίβανσιτς), Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο έχουν εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα η άλλη θέση που «παίζεται» είναι αυτή ανάμεσα σε Ίβανσιτς και Μουν. Δεν θα πρέπει επίσης να αποκλειστεί το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Αυστριακού, όχι αριστερά αλλά στο κέντρο σε ρόλο ανάλογο με αυτόν που ανέλαβε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ώστε να διευκολύνει στην κυκλοφορία της μπάλας...

Στην προπόνηση της Δευτέρας, όσοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Τούμπας έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ταχύτητες και ολοκλήρωσαν με δίτερμα και τελειώματα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σόουζα και Λεοντίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: