Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2008

Εκνευρισμένος ο Βαλβέρδε


Το «καμπανάκι» του κινδύνου χτύπησε στους παίκτες του στην χθεσινή προπόνηση ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοσή τους στην αναμέτρηση με την Γαλατασαράι στο «Αλι Σαμί Γεν». Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε έκπληξη στους «ερυθρόλευκους» ήταν όταν άκουσαν τον προπονητή τους να τους ξεκαθαρίζει πως δεν άξιζαν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας στον αγώνα με τους Τούρκους και ότι το σκορ της ήττας θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο!

«Ημασταν τραγικοί...»

Ωστόσο, ο 44χρονος τεχνικός τους αναγνώρισε ότι ξεκίνησαν δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο: «Στο πρώτο ημίχρονο κάτι κάναμε. Στο δεύτερο ήμασταν τραγικοί. Και να βάζαμε ένα γκολ και να έληγε το παιχνίδι ισόπαλο, θα ήταν από τύχη, αφού δεν τον αξίζαμε τον πόντο». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε προσωπικά στον Αβραάμ Παπαδόπουλο για κάποιες ενέργειές του, που έβαλαν σε κίνδυνο της ομάδα:

«Οταν παίζουμε στο Καραϊσκάκη μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα με μεγαλύτερη άνεση. Οπως το να κάνει ντρίμπλα ο αμυντικός έξω από την περιοχή. Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι αντίπαλοι δεν σε ακολουθούν. Στο εξωτερικό, όμως, είναι δύσκολο και παρακινδυνευμένο», ενώ στον Ντομί επεσήμανε: «Οταν δεχόμαστε πίεση διώχνουμε την μπάλα. Δεν περιμένουμε να μας την πάρουν... Κάναμε πολλά λάθη από αριστερά».

Ο Βαλβέρδε «κατσάδιασε» τους «ερυθρόλευκους» για το γεγονός ότι άφηναν τους αντιπάλους τους να τους πιέζουν συνεχώς: «Οι καλές ομάδες πρεσάρουν και ξέρουν πως να κλέψουν τη μπάλα. Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Μας έκλεβαν την μπάλα και αυτό είχε ως συνέπεια να δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις. Η μπάλα έπρεπε να έφευγε μπροστά, όπως σας είχα ζητήσει. Φτάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε επιθέσεις σε διάστημα ενός και δύο λεπτών».

«Θα μπορούσε να είναι το σκορ και 3-0»

Στο τέλος της ομιλίας του ο Βαλβέρδε τους μίλησε σε πιο έντονο ύφος: «Στο τελευταίο 10λεπτο δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή που είχαμε. Να είναι τρεις στην άμυνα και όλοι οι άλλοι μπροστά. Οι αντίπαλοι πάτησαν 15 φορές μέσα στην περιοχή μας. Στην Ελλάδα οι αντίπαλοι μπορούν να μας απειλήσουν από καμιά σέντρα ή κανένα μακρινό σουτ. Αυτό που κάναμε τα τελευταία 10-15 λεπτά θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Ημασταν τυχεροί που δεν δεχθήκαμε και άλλο γκολ. Θα μπορούσαμε να φάμε κι άλλα και να είναι το σκορ 2-0 ή 3-0. Ανά πάσα στιγμή μπορούσαμε να δεχθούμε γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: