Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2008

Βαλβέρδε: Είμαστε σε κρίση


«Το σημαντικό δεν είναι ότι δεν πετύχαμε κάποιο γκολ αλλά ότι χάσαμε και τους δύο αγώνες. Σήμερα δεν καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας παρά το ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Εμείς ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι αλλά ήταν πολύ καλός ο τερματοφύλακας του Άρη που σταμάτησε κλασικές ευκαιρίες μας μέχρι που δεχθήκαμε το γκολ. Κι όταν δεχθήκαμε το πρώτο γκολ όσο περνούσε ο χρόνος υπήρχε μεγάλη ένταση σε μας νιώθοντας την πίεση του χρόνου ενώ είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Από εκείνο το σημείο ξέφυγε το παιχνίδι από τον έλεγχό μας αφού από την στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ φάνηκε σαν να μας πιάνει μεγάλη ένταση λες και το παιχνίδι τέλειωνε στο επόμενο λεπτό κι ενώ είχαμε τον χρόνο να ισοφαρίσουμε. Αν συνεχίζαμε το παιχνίδι με την σιγουριά με την οποία το ξεκινήσαμε θα είχαμε σίγουρα καλύτερες ευκαιρίες. Ο Άρης στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι με καλές αντεπιθέσεις ενώ και κλείστηκε πίσω πολύ καλά".

Για την αιτία που ο Ολυμπιακός δείχνει τόσο κακός μακριά από την έδρα του, απάντησε: «Καταρχήν θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σιγουριά. Όπως παίξαμε δηλαδή στα πρώτα 25΄ όπου κάναμε ευκαιρίες αλλά ο Άρης το γκολ. Θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Γκολ μπορείς να δεχθείς σε οποιοδήποτε αγώνα και θα πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε».

Για την εικόνα του παιχνιδιού ο Ισπανός υποστήριξε: «Δεν έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρη εικόνα του παιχνιδιού. Δεν έχουμε αναλύσει το παιχνίδι. Σίγουρα όμως παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα 25΄ και μας κόστισε πολύ τα γκολ γιατί αργήσαμε να επανέλθουμε. Όπως και να έχει όμως στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε όπως και με τον ΟΦΗ. Το καλό είναι ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Το κακό θα ήταν αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό παλέψαμε να ισοφαρίσουμε. Το ίδιο έγινε και στην Τουρκία. Θα πρέπει όμως να αποκτήσουμε περισσότερη ψυχραιμία και ηρεμία. Έχουμε πολύ ένταση και πίεση από την στιγμή που θα δεχθούμε κάποιο γκολ».

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει κρίση στην ομάδα του είπε: «Σε μία μεγάλη ομάδα αν χάνεις και έναν αγώνα είναι κρίση. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα. Σε τρεις μέρες μπορείς να μπεις σε μία κρίση και σε τρεις να βγεις. Για αυτό και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά ώστε να κερδίσουμε»

Για την απουσία του Γκαλέτι απο την αρχική ενδεκάδα: «Έχουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και σε λίγες μέρες έχουμε κι άλλο. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα πρέπει να ξεκουράζονται με τον Γκαλέτι να μην ξέρουμε αν θα τον έχουμε στον επόμενο αγώνα. Όσο για το ότι δεν ήταν στην ενδεκάδα ήταν δική μου απόφαση»

Για τον τραυματισμό του Λεονάρντο σχολίασε: «Καλύτερα να μην μιλάμε και να περιμένουμε τους γιατρούς. Μάλλον είναι θλάση αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: