Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2008

Μεταδοτική ηπατίτιδα ο Κιούελ;



Σενάρια επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα υποστηρίζουν τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι ο Χάρι Κιούελ πάσχει από μία επικίνδυνη και μεταδοτική μορφή ηπατίτιδας.

Συγκεκριμένα ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο χρυσός σκόρερ της Γαλατάσαραϊ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο UEFA, πάσχει χρόνια από αυτή την ασθένεια και το πρόβλημα του έγινε γνωστό μετά από διαρροή των ιατρικών του εξετάσεων.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του 30χρονου Αυστραλού ποδοσφαιριστή, Μπέρνι Μάντιτς, ξεκαθάρισε την κατάσταση λέγοντας ότι ο άσος των πρωταθλητών Τουρκίας ναι μεν πάσχει από ηπατίτιδα αλλά όχι μεταδοτική. Και αυτό διότι τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι υπάρχει φόβος ο Κιούελ να... κολλήσει τους συμπαίκτες του.

"Ο κύριος Κιούελ δεν είχε ποτέ και δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που να του απέτρεψε να αγωνιστεί στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την εθνική του ομάδα στην 14χρονη καριέρα του, εκτός από τους κοινούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών", ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η μορφή ηπατίτιδας που έχει ο Χάρι Κιούελ δεν είναι μεταδοτική και προκαλείται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο επιτίθεται στα κύτταρα του ήπατος.

Ένα από τα συμπτώματά της είναι η κούραση. Η ασθένεια είναι χρόνια και αν δεν έχει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να οδηγήσει σε κύρωση του ήπατος. Η θεραπεία της περιλαμβάνει χορήγηση στεροειδών και μπορεί να ελεγχθεί αν εντοπιστεί στα πρώτα της στάδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο UEFA θα κινηθεί δικαστικά, καταθέτοντας μήνυση κατά της εφημερίδας που "φιλοξένησε" το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: