Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2008

Κατσουράνης: Σπουδαίος ο Βαλβέρδε


Η Μπενφίκα θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και σίγουρα ο Κώστας Κατσουράνης θα έχει πολλά να πει στον προπονητή του, Κίκε Φλόρες. Ο διεθνής μέσος βρίσκεται στην Αθήνα, λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα και σχολίασε τη χθεσινή κλήρωση. Ο Κατσουράνης στάθηκε στην εμπειρία των παικτών της Μπενφίκα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Η μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου είναι σημαντική γιατί είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Πιστεύω ότι έχει πολύ καλό προπονητή και αυτό το έζησα όταν αντιμετώπισα την Εσπανιόλ ως παίκτης της Μπενφίκα σε παιχνίδια που ήταν νοκ άουτ και ο κ. Βαλβέρδε ήταν τεχνικός της ισπανικής ομάδας», δήλωσε ο διεθνής άσος στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και συνέχισε:

«Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει εμπειρία από το θεσμό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τώρα όσον αφορά τη σύγκριση που κάνουν ορισμένοι μεταξύ ΟΥΕΦΑ και Τσάμπιονς Λιγκ πιστεύω ότι φέτος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και σπουδαίοι παίκτες».

«Σε καλή κατάσταση»

Αναφορικά με τη σύνθεση του ομίλου, αλλά και τη κατάσταση της Μπενφίκα, ο Κατσουράνης επισήμανε: «Η κλήρωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη ή δύσκολη για καμία ομάδα. Όλες είναι καλές ομάδες, άλλα όλα αυτά θα τα δούμε στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπενφίκα διαθέτει πολλούς έμπειρους παίκτες και δεν θα επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Φέτος είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Πέρυσι αλλάξαμε σε μία χρονιά τρεις προπονητές και όπως καταλαβαίνεται δεν ήταν ότι καλύτερο για το σύλλογο. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιες έχουν προβάδισμα. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν πρώτα δύο ματς για να σχηματίσουμε μία εικόνα και να βγάλουμε στην συνέχεια κάποια συμπεράσματα». «Χαμηλό το επίπεδο στην Ελλάδα»

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, έδειξε πως δεν τον απασχολεί, καθώς έκανε λόγο για χαμηλό επίπεδο.

«Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα της Μπενφίκα. Το καλοκαίρι δεν είχε γίνει καμία κουβέντα με κάποια ελληνική ομάδα. Προσωπικά για εμένα το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολύ χαμηλό. Αν εξαιρέσεις τους παίκτες και τους προπονητές, η οργάνωση και η λειτουργία, αλλά και το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ήταν τα λόγια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: