Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2008

Τεν Κάτε: Εμείς φταίμε, δείξαμε κακή νοοτροπία. Πεντράθα: Δεν αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι.


Ο 54χρονος τεχνικός ισχυρίστηκε πως ο Παναθηναϊκός έκανε «δώρο» τα δύο γκολ!!!! στους «κυανόλευκους», είχε παράπονα από όλες τις γραμμές της ομάδας, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στην διαιτησία και στις δύο περιπτώσεις που οι παίκτες του ζήτησαν πέναλτι σε πτώσεις του Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο και του Σαλπιγγίδη στην επανάληψη.

«Χαρίσαμε την νίκη. Είχαμε την δυνατότητα να κερδίσουμε και θα πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο στον εαυτό μας. Χαρίσαμε δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά. Είχαμε λάθος αμυντική αντίδραση του Νίλσον στο πρώτο γκολ και μετά η μπάλα χτύπησε στην συνέχεια στον Βύντρα αλλάζοντας πορεία. Μετά δεν σχολιάζω το δεύτερο γκολ. Αν χάνεις τόσες ευκαιρίες δεν αξίζει να πάρεις την νίκη», είπε αρχικά ο Τεν Κάτε και στην συνέχεια σχολίασε:
Tην διαιτησία και τις δύο περιπτώσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι. «Ναι, είδα κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει νόημα. Ισως κάποιος άλλος πρέπει να κάνει κάτι... Εγώ ότι είχα να πω το είπα την προηγούμενη εβδομάδα...»
Την αλλαγή του Σίλβα. «Είχε ένα μυικό πρόβλημα. Είχαμε τον έλεγχο του κέντρου δεν ήταν θέμα τακτικής. Ο Σαριέγκι πέρασε πιο μπροστά και το ίδιο ο Σιμάο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε κακή νοοτροπία και γι' αυτό χάσαμε το ματς. Μετά από ένα τέτοιο ματς εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Στην κακή μας νοοτροπία, ούτε στον αντίπαλο, ούτε σε τίποτα άλλο. Πρέπει να κοιτάξουμε στον καθρέπτη. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό που έγινε σήμερα».

Το πρόβλημα στην άμυνα. «Αυτό το θέμα με την άμυνα τράβηξε υπερβολικά. Όλοι κάνουμε λάθη. Απλά τα λάθη στην άμυνα και στο τέρμα μπορεί να γίνουν μοιραία. Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουμε και πρέπει να τους στηρίξουμε. Η δική μου φιλοσοφία είναι να στηρίξουμε και να εμπιστευτούμε τους παίκτες που έχουμε δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε κάτι άλλο. Από την άλλη μπορούμε να αντιστρέψουμε την συζήτηση και να πούμε ότι το πρόβλημα ήταν επιθετικό. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι δύο ή τρία μηδέν. Αν η επίθεση είχε σκοράρει περισσότερο θα είχε δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι συνολικό δεν φταίει μόνο η άμυνα. Υπάρχει απογοήτευση μετά και την καλή εμφάνιση της Τετάρτης και σαν είδος επιβράβευσης έβαλα την ίδια ενδεκάδα»
Την αλλαγή του Καραγκούνη. «Η απόφαση για την αλλαγή του Καραγκούνη ήταν ειλλημένη μετά από μια ώρα αγώνα. Προέρχεται από μακρά περίοδο τραυματισμού και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να τον χάσουμε για μεγαλύτερο διάστημα γιατί είναι ένας πολύτιμος παίκτης. Δεν υπήρχε καμία άλλη σκέψη».

Που πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός. «Το βασικό είναι να αρχίσουμε να αλλάζουμε την νοοτροπία μας. Σήμερα ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το ματς από την ομάδα δεν αντιμετωπίστηκε με σωστή νοοτροπία. Πρέπει να παλέψεις όπως και ο αντίπαλος σου και η ποιοτική διαφορά θα αναδείξει τον νικητή. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα στα πόδια, αλλά με την ποιότητα στο κεφάλι»
Πως θα αλλάξει η νοοτροπία. «Αυτό θα γίνεται με τις προπονήσεις και με τις ομιλίες. Να μιλάμε στους παίκτες για το τι θα πρέπει να αλλάξουμε. Να προσπαθούν περισσότερο. Να μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν και όχι απλά για να παίζουν καλό ποδόσφαιρο».
Για το αν είναι αισιόδοξος για την συνέχεια. «Φυσικά και είμαι. Αν δεν ήμουν θα είχα παραιτηθεί...»

Πεντράθα: Δεν αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι

Απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο ΟΑΚΑ ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο Άνχελ Πεντράθα, αν και όπως ήταν φυσικό ήταν στεναχωρημένος για την εξέλιξη του αγώνα και την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από τον Σαλπιγγίδη.

«Ήρθαμε εδώ σαν τελευταίοι και νομίζω ότι κάναμε ότι είναι δυνατό για να αποδείξουμε ότι δεν αξίζουμε να είμαστε εκεί. Μέσα από την δουλειά πιστεύω πως θα πάμε την ομάδα μας εκεί που πρέπει. Φεύγω πάλι με ικανοποίηση γιατί δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η εμφάνιση που είχαμε. Αυτό το θεωρώ σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός που έδωσε τα εύσημα στον Κοβαλέφσκι για την σπουδαία παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ.

«Υπήρχαν παίκτες που διακρίθηκαν όπως ο τερματοφύλακας μας ο Κοβαλέφσκι που τον πίεσαν πολύ οι αντίπαλοι. Όταν χάσαμε τον Μπούρμπο τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο. Δεν ξέρω γιατί πήρε την δεύτερη κίτρινη. Σπρωξίματα πάντα γίνονται στην περιοχή. Είχαμε και στο τέλος τον τραυματισμό του Κατσαμπή και μείναμε με 9 παίκτες να κρατάμε το αποτέλεσμα. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός ήταν ικανοποιημένος με τον ένα βαθμό που πήρε, ενώ εμείς θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν τελικά παίρναμε και τους άλλους δύο».

Όσο για το που κρίθηκε το ματς: «Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους. Ακόμα όμως και μετά το 1-0 προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε. Αυτό κάναμε και στο δεύτερο ημίχρονο με το 4-2-3-1 και την αλλαγή που κάναμε, γίναμε καλύτεροι στο κέντρο. Αυτό είχε και αποτέλεσμα τα δύο γκολ Είχαμε σκεφτεί να το κάνουμε από το πρώτο ημίχρονο. Αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το κάναμε στην επανάληψη για να σκεφτεί λιγότερο ο αντίπαλος και να έχουμε εμείς περισσότερο την κατοχή της μπάλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: