Τετάρτη, Οκτωβρίου 01, 2008

"Στημένος" ο τελικός του UEFA;


Ισπανικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι δύο κινητήριοι μοχλοί της ρωσικής Μαφίας συνελήφθησαν στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και τα σενάρια τους θέλουν να έχουν μιλήσει για το "στήσιμο" παιχνιδιών του περσινού κυπέλλου UEFA.

Πιο συγκεκριμένα τους ημιτελικούς και τον τελικό στους οποίους συμμετείχε η κάτοχος του τροπαίου, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η ισπανική εφημερίδα "ABC", ισχυρίζεται ότι παρά τις άλλες κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο συλληφθέντες, η ανάμιξή τους με τη Ζενίτ προκάλεσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στις αρχές.

Λέγεται ότι οι δύο τους "βοήθησαν" στο στήσιμο των ημιτελικών του ρωσικού συλλόγου κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου αλλά και του τελικού κόντρα στη Ρέιντζερς, που ανέδειξε την Ζενίτ κυπελλούχο UEFA.

Μάλιστα διατείνεται ότι, μετά από υποκλοπή τηλεφωνικών συζητήσεων μεταξύ του επικεφαλής της εγκληματικής αδελφότητας "Tambovskaya", Γκενάντι Πετρόφ και του "δεξιού του χεριού" , Λεονίντ Χριστοφόροφ, οι δύο άνδρες καυχησιολογούσαν για το φερόμενο στήσιμο των αναμετρήσεων.

Προς το παρόν τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά η "ABC" τονίζει ότι οι ισπανικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη ρωσική Μαφία προκειμένου να ορίσουν επακριβώς την αξιοπιστία των ισχυρισμών-κατηγοριών σχετικά με τα στημένα παιχνίδια.

Πάντως ο τύπος της χώρας εικάζει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα είδος "μπλόφας" από την πλευρά των ανθρώπων της Μαφίας, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των Αρχών από τις άλλες κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες (οι αρχικές κατηγορίες φημολογείται ότι αφορούν υπόθεση ναρκωτικών και όχι τα υποτιθέμενα στημένα παιχνίδια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: