Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2008

Κύπελλο UEFA Η κλήρωση του Ολυμπιακού


Και καλά και κακά ήταν τα μαντάτα για τον Ολυμπιακό μετά την κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου UEFA, που επιτρέπει στους "ερυθρόλευκους" να ελπίζουν στην πρόκριση. Οι Πειραιώτες που κληρώθηκαν στον 3ο Όμιλο αναμετρηθούν με την Μπενφίκα, την Γαλατάσαραϊ, την Χέρτα και την Μέταλιστ που συμπλήρωσε το γκρουπ.

Ο Όμιλος

Κάνοντας μια πρώτη κρίση (αναλυτικότερα θα μπορούμε να μιλήσουμε όταν γίνει γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων) θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρέπει να τα... βάψουν μαύρα, αλλά ούτε και να πετάνε στα ουράνια.

Το θετικό είναι ότι απέφυγαν ισχυρές ομάδες από το πρώτο γκρουπ (όπως είναι η Μίλαν, η Βαλένθια κι η Σεβίλλη), αλλά δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερή στους αντιπάλους που προέκυψαν από το 3ο και το 4ο γκρουπ.

Συγκεκριμένα η πορτογαλική Μπενφίκα (στην οποία αγωνίζεται ο διεθνής μέσος Κώστας Κατσουράνης) δεν... τρομάζει τον Ολυμπιακό.

Όσο για τις υπόλοιπες; Η Γαλατάσαραϊ, την οποία είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο Champions League, είναι γνωστή για τη δυνατή της έδρα, αλλά και τους ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ όπως είναι ο Χάρι Κιούελ κι ο Μίλαν Μπάρος.

Από το 4ο γκρουπ προέκυψε η γερμανική Χέρτα, που αποτελεί ουσιαστικά το... συστατικό που δυσκόλεψε το μείγμα για τους Πειραιώτες, καθώς θεωρήθηκε μια από τις δυσκολότερες ομάδες που θα μπορούσαν να τύχουν.

Οι Γερμανοί διαθέτουν κι αυτοί ορισμένους παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως ο Βορονίν, ο Πάντελιτς, Σίμουνιτς, αλλά κι ο πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

Τέλος η Μέταλιστ Χάρκιφ από την Ουκρανία χαρακτηρίζεται ως το αουτσάιντερ του 3ου γκρουπ, χωρίς να έχει γράψει κάποια λαμπρή πορεία στα κύπελλα Ευρώπης.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, αναλυτικά:

23/10: Γαλατασαράι-Ολυμπιακός
6/11: (ρεπό)
27/11: Ολυμπιακός-Μπενφίκα
3/12: Μέταλιστ-Ολυμπιακός
18/12: Ολυμπιακός-Χέρτα Βερολίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: