Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2008

Στιβ Σαβιντάν: Απο σκουπιδιάρης στην εθνική Γαλλίας


Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο επιθετικός της Καέν, Στιβ Σαβιντάν, κλήθηκε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γαλλίας, για το επερχόμενο φιλικό κόντρα στην Ουρουγουάη.

Οι δηλώσεις του:
Το ότι είμαι στη λίστα της αποστολής είναι φυσικά καλό αλλά το πιο σημαντικό είναι να αδράξω την ευκαιρία. Εξαρτάται από εμένα να δείξω τις ικανότητές μου. Θέλω να δω πως θα πάει και σε τι επίπεδο βρίσκομαι, μιλώντας πάντα σε ποδοσφαιρικούς όρους. Αυτή η εβδομάδα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για μένα".

Ωστόσο η κλήση αλλά και η πιθανή συμμετοχή του στον αγώνα του "Σταντ Ντε Φρανς" την Τετάρτη, αναδεικνύει τον ποδοσφαιριστή Σαβιντάν και σε ένα είδος συμβόλου για τους ερασιτέχνες παίκτες. Και αυτό διότι η καριέρα του άσου της Καέν μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν ήταν.

Αγωνιζόμενος κυρίως σε συλλόγους της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της Γαλλίας, δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε να στρέψει αλλού το βλέμμα του και την προσοχή του προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην.

Πότε ως σκουπιδιάρης και πότε ως μπάρμαν, ο Νταβίντ Σαβιντάν πάλεψε με νύχια και με δόντια ώστε να υποστηρίξει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα, προτού η καριέρα του πάρει την ανιούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: