Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

Μπάγεβιτς: "Συγνώμη..."


Ενωτικοί Κούλης, Κανελόπουλος και Μπάγεβιτς. Ο Ντούσκο ζήτησε συγγνώμη σε όσους πίκρανε αλλά και από την οικογένειά του για όσα άκουσε. "Θα ήθελα γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια"

Ήταν ένας Μπάγεβιτς διαφορετικός: Ευδιάθετος, με όρεξη για αστεία, αλλά και για πολλή δουλειά.

Η πολυπόθητη "συγγνώμη" βγήκε αβίαστα από τα χείλη του και το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου έδειχνε πως νέα μια εποχή ξεκινά σήμερα για την ΑΕΚ.

Oι δηλώσεις:

Τ. Κανελλόπουλος: "Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε κοντά μας τον Μπάγεβιτς. Έναν άνθρωπο που μας έχει χαρίσει πάρα πολλές χαρές και λίγες λύπες. Αυτό που θέλουμε σαν διοίκηση είναι να σταθούμε δίπλα του και να πετύχουμε πολλά"

"Θα πρέπει να θυμόμαστε πως ο καθένας μας ειναι πάρα πολύ μικρός μπροστά στην ΑΕΚ αλλά όλοι μαζί μπορούμε να την κανούμε πολύ μεγάλη"

Ν.Κούλης: "Πρόσφατα έληξε η συνεργασία μας με το Γιώργο Δώνη που είναι ένας καλός προπονητής και ένας καλός άνθρωπος. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ΑΕΚ αν είμαστε όλοι ενωμένοι. Ο καθένας στο μετερίζι του. Yπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χρόνο αλλά τρέχουν για την ΑΕΚ. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά ενωμένοι γιατί η ΑΕΚ είναι πάνω από όλα. Για τον Μπάγεβιτς δεν έχω να πω πολλά. Έχει πάρει περισσότερα από τα μισά πρωταθλήματα που έχουμε πάρει σαν ομάδα.

Πρέπει όλοι να κάνουμε την οργή αποφασιστικότητα. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει αν είμαστε ενωμένοι. Κάνουμε πανστρατιά. Ο Ντέμης έφυγε για να μειωθεί η ένταση. Αν έκαναν τα ίδια σε μένα θα ήμουν φυλακή. Να κοιτάξουμε μπροστά, ενωμένοι, όλοι μαζί. Ο Ντούσκο δεν έρχεται σαν σωτήρας, αλλά σαν υπηρέτης της ΑΕΚ. Θέλω να παρακαλέσω όλους ακόμα κι αν έχουν πίκρα να στηρίξουν την ομάδα για να κάνουμε την ομάδα μεγάλη. Ντούσαν καλωσόρισες σπίτι σου"

O Ντούσαν Μπάγεβιτς αφού αναφέρθηκε στο ότι θα ήταν καλύτερα η ομάδα να αγωνίζονταν στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε για την πρόταση του Αστέρα Τρίπολης. "Kάτι είχα μιλήσει με τον Αστέρα. Σε τηλέφωνο που είχα σας είχα πει πως ήθελα να δουλέψω στον Αστέρα όμως στη δεύτερη συνάντηση που είχαμε δεν τα βρήκαμε. Mίλησα με τους κυρίους Κανελλόπουλο και Κούλη.

"Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ΑΕΚ μεγάλη". Πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσει η ΑΕΚ σε όσο καλύτερη θέση γίνεται. Έχουμε καλούς παίκτες. Δεν υπάρχει κακός παίκτης. Για αυτή τη χρονιά δεν μπορώ να υποσχεθώ, όμως θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά."

"Τους τελευταίους μήνες δεν είχα σκεφτεί να επιστρέψω στην ΑΕΚ. Αλλά μετά από την πίεση που είχα για δυο τρεις μέρες άλλαξα και εγώ γνώμη. Με πίεσαν να σκέφτομαι πάλι την ΑΕΚ. Μίλησα αυτές τις μέρες με το Λάκη Νικολάου και με έκανε να σκέφτομαι πάλι πολύ την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα τέτοια υποδοχή. Μου θύμισε τα παλιά χρόνια και με έκανε να θέλω να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο. Έχω πολύ δυνατά αισθήματα για την ΑΕΚ και αυτό με κάνει ακόμα πιό δυνατό και με υποχρεώνει να προσπαθήσω για το καλύτερο. "

"Αυτή τη στιγμή είμαστε σε άσχημη θέση και πρέπει να φύγουμε από αυτή. Στο κύπελλο θα προσπάθήσουμε οπωσδήποτε να το πετύχουμε. Δεν θέλω να έχει πίεση η ομάδα για την πρώτη θέση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε. Θα κυνηγάμε... Δεν θέλω για λόγους πίεσης να πω ότι θέλουμε την πρώτη θέση. Η ΑΕΚ μπορεί να είναι ψηλά και θα είναι ψηλά."

"Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει και θα χτυπήσει το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται πρώτα τα αποτελέσματα και στη συνέχεια η ποιότητα. Πρέπει να βελτιώσουμε και την ψυχολογία που είναι σε χαμηλά επίπεδα αυτή τη στιγμή."

Μπάγεβιτς: "Συγγνώμη σε όποιον πίκρανα"

"Έχω εικόνα για την ομάδα. Στη χθεσινή προπόνηση απλά προσπάθησα να δω ποιοί παίκτες είναι έτοιμοι για το ματς της Κυριακής. Δεν θα τα αλλάξω όλα μεμιάς. Απλά επειδή έρχεται παιχνίδι την Κυριακή έπρεπε να δω ποιοί παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Δεν διαχωρίζω τους Έλληνες από τους ξένους. Οι ομάδες του πρωταθλήματος πρέπει να έχουν Έλληνες παίκτες γιατί αυτοί έχουν κίνητρο. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία."

"Θα ενισχυθούμε όπου πρέπει και όταν πρέπει. Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα για τα χρήματα που θα δαπανηθούν όμως. Το βέβαιο είναι πως θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει για να είμαστε και πάλι εκεί που αξίζουμε"


"Ξέρω ότι ένα κομμάτι είναι εναντίον. Εγώ έχω πει συγγνώμη σε όποιον πίκρανα και θα πω συγγνώμη και τώρα σε όλους. Τους πείραξε πολύ. Ζητάω όμως συγγνώμη και από την οικογένειά μου για όσα άκουσε που επιστρέφω. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να το συζητάμε πλέον. Αγαπάμε όλοι την ΑΕΚ, αυτό είναι κάτι από το παρελθόν. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί. Πρέπει να ξεχάσουμε τα καλά και τα κακά και να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν είναι δύσκολο να πει κανείς συγγνώμη. Καθημερινά ζητάμε συγγνώμη. Αν κάποιος θέλει να του πως συγγνώμη του λέω συγγνώμη. "

"Ο Στέλιος Μανωλάς αγαπάει πολύ την ΑΕΚ και είναι άνθρωπος που θέλει πολύ και μπόρεί να βοηθήσει την ΑΕΚ. Πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Είχαμε παλιότερα κάποιες συγκρούσεις αλλά αυτό θα συμβεί και τώρα"
δήλωσε γελώντας ο Μπάγεβιτς για να συνεχίσει "Και οι δύο θέλουμε να πετύχουμε"

Γήπεδο στη Φιλαδέλφεια

"Δεν είμαι ο μόνος που θέλω γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σπίτι μου είναι αφού σαν παίκτης και σαν προπονητής εκεί έζησα. Υπάρχουν πολλοί ακόμα που θέλουν το γήπεδο εκεί."

"Μιλάω συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη, κάθε μέρα .Είναι φίλος μου και ο πρώτος που με παρότρυνε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το ότι έχουμε συζητήσει μαζί όμως δεν σημαίνει πως συμβαίνει αυτό που έχετε εσείς στο μυαλό σας". αναφερόμενος ασφαλώς σε πιθανή εμπλοκή του κ. Μελισσανίδη στα διοικητικά της Ένωσης.

Σε ερώτηση για το αν θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς γύρισε προς τον Τ. Κανελλόπουλο και του έκανε την ίδια ακριβώς ερώτηση για να δηλώσει στην συνέχεια "Αν με κρατήσουν θα μείνω, δεν πάω πουθενά"

Σε ερώτηση για το αν θα έρχονταν στην ΑΕΚ σε περίπτωση που ο Ντέμης Νικολαϊδης ήταν στην ομάδα "Ρωτήστε τον κ. Νικολαϊδη αν θα με ζητούσε για τεχνικό της ΑΕΚ. Αν με ζητούσε θα ερχόμουν".

Τέλος σε ερώτηση για το αν θα δέχονταν να έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο απάντησε "Ναι αλλά μόνο με αυτόν" αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό θα συνέβαινε λόγω του θεσμικού ρόλου του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Eπίσημες ανακοινώσεις για Μπάγεβιτς και Μανωλά

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον κ. Dusan Bajevic για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Το τεχνικό επιτελείο θα πλαισιώνεται από τους κ.κ. Λύσσανδρο Γεωργαμλή και Δημήτρη Μπουρουτζίκα ενώ συνεχίζουν οι κ. κ. Αντώνης Κέζος και Slobodan Suija."

"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Στέλιο Μανωλά ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας για τα επόμενα 2,5 χρόνια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: