Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2008

Διθύραμβοι του «World Soccer» για Ντιόγκο: Είναι απλά ασυγκράτητος!


Αφιέρωμα με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την αξία του Ντιόγκο, περιλαμβάνει το τεύχος Νοεμβρίου του «World Soccer»! Το γνωστό βρετανικό περιοδικό που κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, σχολιάζει την αξία του νεαρού Βραζιλιάνου («είναι απλά ασυγκράτητος»), συγκρίνει την περίπτωσή του με αυτή του Ριβάλντο και επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδιαφέρον αγγλικών (Τσέλσι) και ιταλικών ομάδων (Ίντερ).

«Ο Ριβάλντο έφτασε στον Ολυμπιακό για να τελειώσει τη λαμπερή καριέρα του. Ο συμπατριώτης του Βραζιλιάνος, ο νεαρός σκόρερ Ντιόγκο, ήρθε στην ομάδα του Πειραιά τον Αύγουστο με ένα πολύ διαφορετικό δρομολόγιο στο μυαλό του. Θέλει να χρησιμοποιήσει τον χρόνο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο σαν εφαλτήριο για μία μεταγραφή σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Τσέλσι και η Ίντερ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη τον αξιολογούσαν. Και έτσι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να απολαύσουν τώρα που μπορούν το δυνατό μείγμα που προσφέρει ο 21χρονος: εκρηκτικό τελείωμα των φάσεων και φινέτσα. Ο Ντιόγκο είναι απλώς ασυγκράτητος», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

«Ακόμα και αν μείνει έξι μήνες ή ένα χρόνο, ο Ολυμπιακός έκανε μία μεγάλη μεταγραφική κίνηση όταν τον απέκτησε από την Πορτουγκέσα του Σάο Πάουλο. Η Άρσεναλ, η Φιορεντίνα και η Λοκομοτίβ Μόσχας τον ήθελαν πολύ, αλλά η προσφορά 7,5 εκατ. λιρών από τον Πειραιά ήταν η καλύτερη. Έχει παίξει τουλάχιστον μία φορά σε όλα τα επίπεδα εθνικών ομάδων, έγινε γνωστός στην εθνική συνείδηση όταν βοήθησε την Πορτουγκέσα να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της χώρας το 2007».

Δεν υπάρχουν σχόλια: