Πέμπτη, Δεκεμβρίου 04, 2008

ΜΕΤΑΛΙΣΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0


Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Μέταλιστ στο Χάρκοβο με 1-0. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν την νωχελική τους εμφάνιση και την επιθετική τους αστοχία. Πατούσαν καλύτερα οι παίκτες του Μάρκοβιτς εν τέλει πήραν αυτό που ήθελαν με σκόρερ τον Βραζιλιάνο Έντμαρ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Πειραιά να παίζει πιο συντηρητικά την ίδια ώρα που οι Ουκρανοί εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για την νίκη. Λίγο το κρύο, λίγο ο κακός αγωνιστικός χώρος έκανε τους παίκτες του Βαλβέρδε να μην μπορούν να βρουν ρυθμό στα πρώτα 20 λεπτά.

Οι παίκτες της Μέταλιστ, από την άλλη, πίεζαν σε όλο το γήπεδο και έδειχναν πως ήξεραν τον τρόπο να παίζουν σε τέτοιο κλίμα.

Με επιθετικές αιχμές τον Έντμαρ και τον Φομίν, η ομάδα του Μάρκεβιτς δημιουργούσε φάσεις και αν κάποιος έπρεπε να σημειώσει τέρμα στο πρώτο μέρος αυτοί θα ήταν σίγουρα οι Ουκρανοί.

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά από στημένες φάσεις αλλά και πάλι δεν τα κατάφερναν.

Μοναδική αξιόλογη προσπάθεια στο πρώτο μέρος ένα φάουλ του Τζόρτζεβιτς, το οποίο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Ντουντού.

Η επανάληψη άρχισε με τον εντελώς αντίθετο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Μπελούτσι, Ντιόγο και Τζόρτζεβιτς ανέβασαν την απόδοση τους και οι ερυθρόλευκοι έγιναν απειλητικοί.

Μάλιστα στο 51ο λεπτό ο Ντιόγο έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, σε ένα σημείο δηλαδή που θα ήταν κομβικής σημασίας για την συνέχεια.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Βαλβέρδε προσπάθησαν και ενώ είχαν τα ηνία του αγώνα δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα τέρμα.

Αντ' αυτού οι Ουκρανοί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος αφού λίγο πριν την εκπνοή με τον Έντμαρ έκαναν το 1-0.

Στα τελευταία λεπτά οι ερυθρόλευκοι πίεσαν αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν.

Μέταλιστ: Γκοριάινοφ, Γκάντσαρτσικ (94' Μπάμπιτς), Βαλιάγεφ, Μπόρντιγιαν, Ομπράντοβιτς, Μαϊντάνα, Γκεγέ, Εντμαρ, Σλιούσαρ, Φόμιν (82' Τρίσοβιτς), Ζάκσον (89' Κονιουσένκο).

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (80' Πάντος), Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντομί, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (72' Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ντιόγο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: