Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

*Παναθηναϊκός: «Δεν πλήττεται το γήπεδο στο Βοτανικό»


Σε διευκρινίσεις και... αντεπίθεση πέρασε ο δικηγόρος των 130 πολιτών που ζητούν την ακύρωση των εργασιών για τη δημιουργία του Mall στον Βοτανικό, από την εταιρία του κ. Βωβού, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί. Ο κ. Κώστας Παπαδάκης, περί ου ο λόγος, σχολίασε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του «SENTRA FM 103,3» ότι οι εντολείς του δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τη δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού, αλλά με την ανέγερση του εμπορικού κέντρου.

Ζήτησε, μάλιστα, εξηγήσεις από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς έχει συνδεθεί η δημιουργία του γηπέδου με αυτή του Mall: «Υπάρχει ένα όργιο παραπληροφόρησης. Η αίτηση ακύρωσης δεν πλήττει το γήπεδο του Παναθηναϊκού και δεν έχει σχέση με την χωροθέτηση ή με οποιαδήποτε διοικητική πράξη που αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι 130 εντολείς μου επιδιώκουν να μην γίνει το εμπορικό και όχι το γήπεδο», είπε αρχικά ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να δώσει σοβαρές εξηγήσεις, γιατί βγαίνει μπροστά από τα συμφέροντα του κ. Βωβού και ενεργοποιεί τους οπαδούς της εναντίον των 130 πολιτών. Διότι στα δικόγραφα στο συμβούλιο επικρατείας η μόνη βλάβη την οποία επικαλείται είναι ότι αν δεν κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο θα λείψουν 500 θέσεις στάθμευσης που θα εξυπηρετούν το γήπεδο. Κάτι που δεν είναι ακριβές, διότι αυτές οι θέσεις στάθμευσης είναι στο υπόγειο.
Εμείς δε έχουμε προσβάλει το υπόγειο του εμπορικού κέντρου, προσβάλουμε το ανώγειο. Μπορώ να σας το αποδείξω με τα δικόγραφα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διότι δεν έχει καμία σχέση ο χώρος του εμπορικού με τον χώρο που θα γίνει το γήπεδο και δεν υπάρχει καμία διοικητική πράξη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αλλωστε ούτε άδεια έχει βγει, ούτε άδεια από την Uefa έχει ληφθεί, ούτε είναι σίγουρο ότι θα ληφθεί. Το μόνο που προβλέπεται είναι ότι χτίζεται το εμπορικό του κ. Βωβού».
«Χειροτερεύει το οικιστικό πριβάλλον»

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις: «Πρώτον χειροτερεύει το οικιστικό περιβάλλον και στον Βοτανικό και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Από τα επίσημα στοιχεία της περιβαλλοντικής μελέτης που έχει εγκριθεί από τον νόμο, προκύπτει ότι αυξάνονται οι δομημένες επιφάνειες και μειώνονται οι ελεύθεροι χώροι και στα δύο. Άρα έχουμε αντίθεση στο άρθρο 24 του Συντάγματος. Δεύτερον δεν έχουν τηρηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες εκπόνησης, στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης πριν από την έγκριση του σχεδίου της λεγομένης διπλής ανάπλασης.
Που σημαίνει ότι δεν έχουν εκτιμηθεί οι λεγόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τρίτον στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία εγκρίθηκε για το έργο του κ. Βωβού υπάρχουν πάρα πολλές ανεπάρκειες, διότι δεν έχουν εκτιμηθεί ούτε ο κυκλοφοριακός φόρτος, ούτε η ρύπανση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή. Τέταρτον έχει γίνει μία υποτιθέμενη δωρεά του κ. Βωβού 56 στρεμμάτων προς το Δήμα Αθηναίων. Στην έκταση αυτή υποτίθεται ότι θα χτιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Για όλους τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους, υπάρχει μία αίτηση ακύρωσης».

«Ασκείται πίεση στην επιτροπή»
Τέλος, σχολίασε και την ταύτιση της δημιουργία του εμπορικού με το γήπεδο, καθώς και τις... πιέσεις που ασκούνται στα μέλη της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ: «Ταυτισμένα είναι τα συμφέροντα του κ. Βωβού και όσων επενδύσουν στο εμπορικό κέντρο. Δεν είναι αναγκαίο αυτό το πράγμα. Είναι χωροθετημένος ο χώρος του γηπέδου και από τα 56 στρέμματα και τα 42 τουλάχιστον είναι υποχρεωτική εισφορά σε γη.
Είναι η τριμελής επιτροπή αναστολών της ολομέλειας του συμβουλίου επικρατείας και δεν είμαι σε θέση να σας κάνω οποιαδήποτε εκτίμηση. Είναι ο όγκος της δικογραφίας τεράστιος και οι πιέσεις που ασκούνται είναι αφόρητες».

sportdog

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1.oi 130 entoleis sou den menoun sthn perioxh

2.oi 130 entoleis soy stis arxes tou xronou exan kanei enstash oson afora aytou kathe autoy to ghpedo tou panathinaikou

3.atoma apo tous 130 entoleis sou stis arxes toy xronou katapsifisan thn apofash ston dhmo athinas pou aforouse thn anegersh tou ghpedou

4.tous perasmenous mhnes vouleutes tou syriza merikoi diladh apo tous 130 ekanan eperothsh sthn boulh gia tous orous asfalias pou thetei h uefa gia to ghpedo


osa ginonte ston votaniko exoun ginei diafana kai provleponte apo nomo tou kratous istera apo meletes perifantologikes xorotaksiakes geotexnikes pou exoun parousiaste sthn efhmerida ths kyberniseos


parola ayta exete to dikeoma na katafeygete opou thelete

.... alla mhn pezete me thn noimosinh mas mhn eiste PSEUTES!

den thelete to ghpedo tou panathinaikou, ntrepeste na to phte h fovaste?