Τρίτη, Δεκεμβρίου 02, 2008

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τέλος από τον Ιανουάριο ο Γιαννάκης από την Εθνική


Έχοντας οδηγήσει την Εθνικής Ελλάδας στην κατάληψη δύο μεταλλίων, του χρυσού στο Ευρωμπάσκετ 2005 στο Βελιγράδι και του αργυρού στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας (Τόκιο) το 2006, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποχαιρέτισε ουσιαστικά την "επίσημη αγαπημένη" επί κινεζικού εδάφους και με πέμπτη θέση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της συνεργασίας με τον "Δράκο" δηλώνοντας στην "ΕΡΑ Σπορ" πως "έκλεισε ο κύκλος του Γιαννάκη, αλλά όχι και αυτής της Εθνικής", ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε πως "η ομοσπονδία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού".

Αν και δεν έδωσε ονόματα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για συνεργασία με ξένο τεχνικό και τόνισε πως η ΕΟΚ δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί, είτε σε μόνιμη βάση, είτε σε μορφή "part-time" με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό.

Το όνομα του Ιταλού προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Έτορε Μεσίνα, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφίων, αλλά οι Έλληνες φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο, όταν αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ για το όνομα του "εκλεκτού". Στην ΤΣΣΚΑ το συμβόλαιό του Μεσίνα ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: