Κυριακή, Δεκεμβρίου 21, 2008

Πρωταθλήτρια κόσμου η Μαν.Γιουνάιτεντ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, νικώντας με 1-0 τη Λίγκα Ντε Κίτο, στον τελικό που διεξήχθη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" είναι και με τη… βούλα, η κορυφαία ομάδα του πλανήτη για τη φετινή χρονιά, επικρατώντας με 1-0 της Λίγκα Ντε Κίτο, έχοντας ως σκόρερ τον Γουέιν Ρούνεϊ, που κατάφερε μετά από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο, να "ανοίξει" το σκορ με σουτ από πλάγια θέση.

Μάλιστα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνιζόταν από το 49ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βίντιτς, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Πρωταθλητών Αγγλίας, οι οποίοι απειλήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις από την ομάδα του Ισημερινού, αλλά κατάφεραν να αντισταθούν και εντέλει να σηκώσουν την πολυπόθητη κούπα.

Συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Ντα Σιλβα (85’ Νέβιλ), Εβρά, Παρκ, Κάρικ, Άντερσον (88’ Φλέτσερ), Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Τέβες (51’ Έβανς).

Λίγκα Ντε Κίτο: Σεβάλος, Κάλε (78’ Αμπρόζι), Κάμπος, Νορμπέρτο Αραούγιο, Ουίλιαμ Αραούγιο, Ουρούτια, Μπολάνος (88’ Νάβια), Καλντερόν, Μάνσο, Ρεάσκο (82’ Λαρέα), Μπίλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: