Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2008

Πήρε το "Clásico" η "Μπάρτσα"


H Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ισπανικού "clasico", καθώς επικράτησε 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Καμπ Νου", στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλο το ματς, όμως μέχρι το 83ο λεπτό τους σταματούσε ο εκπληκτικός Ίκερ Κασίγιας.

Οι "μπλαουγκράνα" ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και από πολύ νωρίς έψαξαν το γκολ. Στο 6' ο Κασίγιας απέκρουσε το σουτ του Μέσι, ενώ ένα λεπτό αργότερα αποσόβησε τον κίνδυνο ύστερα από σουτ του Ανρί. Στο 16' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Μέσι, όμως ο πορτιέρο των "μερένγκες" μπλόκαρε το σουτ του Αργεντινού. Το πρώτο 25λεπτο ανήκε στην Μπαρτσελόνα, με τη Ρεάλ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Κάποιες αντεπιθέσεις, όπως αυτή με τον Σνάιντερ στο 24' και με τον Ντρέντε λίγο αργότερα, δεν έφεραν αποτέλεσμα για την ομάδα του Χουάντε Ράμος, που προσπαθούσε να κρατά τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Κασίγιας. Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες κολλημένες στο μηδέν, με τον Μέσι να κάνει ότι θέλει την άμυνα της "βασίλισσας".

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ όσον αφορά στο ποιός είχε τον έλεγχο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έλεγχε απόλυτα το ρυθμό, με τον Βαλντές να έχει την περισσότερη ώρα ρόλο θεατή. Δεν ίσχυε, όμως, το ίδιο και για τον Κασίγιας, που σε 3-4 περιπτώσεις έσωσε την ομάδα του. Στο 70', μάλιστα, ο Ισπανός πορτιέρο απέκρουσε το πέναλτι του Ετό για να διατηρήσει το μηδέν. Ο Καμερουνέζος στράικερ πήρε "εκδίκηση" 13 λεπτά αργότερα, όταν με κοντινό πλασέ νίκησε τον εξαιρετικό μέχρι τότε γκολκίπερ της Ρεάλ για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Βαρκελώνης. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών οι Καταλανοί χτύπησαν ξανά. Ο Ανρί βρήκε τον Μέσι, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για την ομάδα του, η οποία πλέον αφήνει 12 πόντους πίσω την "αιώνια" αντίπαλο.

Λίγο νωρίτερα, σε ένα ματς που επισκιάστηκε από το ντέρμπι, η Βαλένθια νίκησε 2-1 την Εσπανιόλ, αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα ματς. Η Σεβίλλη, μετά τη θριαμβευτική επικράτησή της με 4-3 επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ και φιλοδοξεί με νίκη να την περάσει. Οι Ανδαλουσιάνοι μοιάζουν φαβορί, αφού το "κίτρινο υποβρύχιο" παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και φαίνεται σιγά-σιγά να "ξεφουσκώνει", μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-1

(58' Αλμπιόλ, 81' Βιθέντε - 28' Ρομάν)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μ. 2-0

(83' Ετό, 90' Μέσι)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Χετάφε-Μαγιόρκα

Ουέλβα-Οσασούνα
Βαγιαδολίδ-Λα Κορούνια

Μάλαγα-Νουμάνθια
Αλμερία-Σανταντέρ
Μπιλμπάο-Χιχόν
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-0
(ΒΙΝΤΕΟ)

Πέναλτι


1-0


2-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: