Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

PRIMERA DIVISION: Εκπληκτική η "Μπάρτσα"


Μια φοβερή και τρομερή Μπαρτσελόνα, διέλυσε με 4-0 και τη Βαλένθια στο... υποτιθέμενο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Primera Division και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον φετινό τίτλο. Μια εβδομάδα πριν το απόλυτο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι "μπλαουγκράνα" έδειξαν πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό θα προβληματίσει ιδιαίτερα τους "μερένγκες". Ο Τιερί Ανρί με τρία γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ το άλλο σημείωσε ο Ντάνι Άλβες.

Εξαιρετικά παραγωγικοί ήταν οι άλλοι δύο αγώνες του Σαββάτου, καθώς σημειώθηκαν 13 (!) γκολ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέτριψε εκτός έδρας τη Χιχόν με 5-2 και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, ενώ η Βιγιαρεάλ, παρά το γεγονός ότι έχανε στο γήπεδο της με 3-0 από τη Χετάφε, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση σε 3-3.

Δύσκολο τεστ πριν από το "classico" περιμένει και τη Ρεάλ, η οποία υποδέχεται την Κυριακή (07/12) τη Σεβίλλη. Οι πρωταθλητές προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν το σοκ από την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Χετάφε και να επιστρέψουν στις νίκες, αν θέλουν να πάνε στο "Καμπ Νου" την επόμενη εβδομάδα σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Μπαρτσελόνα. Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, οι "μερένγκες" αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς που τόσο χρειάζονται. Σε περίπτωση νέας ήττας, η "βασίλισσα"¨θα απομακρυνθεί από το γκρουπ των πρωτοπόρων και δεν αποκλείεται να αποκτήσει και συγκατοίκους στην 6η θέση, αφού Ατλέτικο και Λα Κορούνια ακολουθούν σε απόσταση τριών βαθμών.


ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ατλέτικο Μ. 2-5
(4' Μπίλιτς, 60' Μπαράλ - 5', 41' Αγουέρο, 55', 81' Φορλάν, 71' Μάξι Ροντρίγκεζ)
Βιγιαρεάλ-Χετάφε 3-3
(54' Πιρές, 83' Εγκουρέν, 85' Ρόσι - 10' Γκρανέρο, 17' Γκαβιλάν, 30' Καθκέρο)

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 4-0

(20', 28', 79' Ανρί, 46' Άλβες)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μαγιόρκα-Ουέλβα
Οσασούνα-Βαγιαδολίδ
Λα Κορούνια-Μάλαγα
Νουμάνθια-Αλμερία
Σανταντέρ-Μπιλμπάο
Μπέτις-Εσπανιόλ
Ρεάλ Μ.-Σεβίλλη

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 4-0

1-0


2-0

3-0

4-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: