Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Βαλβέρδε: "Θα είναι κλειστό παιχνίδι"


Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Πέμπτη (21:45) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Μπενφίκα στη δεύτερη μάχη του στη διοργάνωση του κυπέλλου UEFA και ο Βαλβέρδε δήλωσε ότι: "Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι". "Θα τα δώσω όλα", υποσχέθηκε ο Ντιόγκο.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τη διεξαγωγή του σπουδαίου παιχνιδιού για την τρίτη αγωνιστική του θεσμού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος, τονίζοντας ότι η νίκη είναι σημαντική για τη συνέχεια (σ.σ. και την πρόκριση στην επόμενη φάση) και ότι αυτή θα έρθει με προσοχή στην άμυνα και σωστή διαχείριση της πίεσης που θα ασκήσουν οι αντίπαλοι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρχικά δήλωσε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και όποιος χάσει πλησιάζει τον αποκλεισμό. Υπάρχει πίεση, κυρίως για τους αντιπάλους, γιατί αυτοί έχουν ένα παιχνίδι ενώ εμείς δύο μετά το αυριανό (27/11). Παίζουμε εντός έδρας και ο κόσμος θα μας βοηθήσει πολύ".

Η σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον Ηρακλή, αλλά και οι σημαντικές απουσίες της Μπενφίκα δεν παρασύρουν τον Ισπανό τεχνικό: "Το 3-0 κόντρα στον Ηρακλή δείχνει ότι είμαστε σε καλή στιγμή αγωνιστικά όμως το ίδιο συμβαίνει και με την Μπενφίκα. Οι απουσίες των Λουιζάο και Αϊμάρ είναι σημαντικές όμως έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και σπουδαίους πάικτες όπως ο Ρέγιες και ο Σουάζο".

Παλιοί γνώριμοι τόσο από τα ισπανικά όσο και από τα ευρωπαϊκά γήπεδα με τον Φλόρες, ο Βαλβέρδε τόνισε: "Γνωριζόμαστε καλά με τον Φλόρες, όμως αύριο δεν παίζουμε εμείς αλλά οι ομάδες μας. Το ότι με έχει νικήσει περισσότερες φορές είναι μία στατιστική που πρέπει να αλλάξουμε. Το κλειδί του αγώνα είναι η άμυνα, η διαχείριση της πίεσης και η προσοχή στις αντεπιθέσεις της Μπενφίκα με τον Ρέγιες και τον Σουάζο. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδ"ι.

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον Ντιόγκο, που εκπροσωπούσε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με το τι θα του έλεγε για το παιχνίδι, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε: "Καλύτερα να μας πει ο ίδιος", και συνέχισε λέγοντας: "Δεν είναι τελικός το αυριανό ματς. Θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες αλλά η συνέχειά μας στη διοργάνωση κρίνεται και από τον αγώνα της Πέμπτης. Δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξει η ίδια ενδεκάδα με Ηρακλή. Φανταστείτε να μάθει ο Ντιόγκο ότι δε θα παίξει".

Ο Βαλβέρδε θυμήθηκε την αναμέτρηση της Εσπανιόλ με την Μπενφίκα: "Ο προκριματικός με την Μπενφίκα πέρυσι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό και θα πάνε για τη νίκη. Παλιά η Μπενφίκα σήμαινε επίθεση. Τώρα παίζει πολύ καλύτερη άμυνα και ο Φλόρες είναι φανατικός στο 4-4-2".

Ντιόγκο: "Θα τα δώσω όλα"

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Βραζιλιάνος άσος των "ερυθρολεύκων", Ντιόγκο Λουίς Σάντο, ο οποίος είχε πολύ καλή διάθεση: "Δεν ξέρω αν θα παίξω αύριο αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία θα τα δώσω όλα. Δεν σκέφτομαι πιθανή μεταγραφή ή σκάουτερ γιατί ειμαι λίγο καιρό στην ομάδα και έχω πολλά ακόμα να δώσω στον Ολυμπιακό. Δεν παίζαμε καλή μπάλα στο ξεκίνημα, όμως έχουμε βελτιωθεί πολύ και είναι καλό αυτό γιατί εκτός από το αποτέλεσμα μετράει και το θέαμα. Δεν βλέπω φαβορί. Όποιος κάνει λιγότερα λάθη θα νικήσει".

Για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μπενφίκα που αποτελείται από τους συμπατριώτες του Νταβίντ και Σίντνεϊ είπε: "Τους ξέρω από την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και ιδιαίτερα τον Νταβίντ. Επέστρεψε από τραυματισμό και πιστεύω ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα".

Τέλος σε ερώτηση που δέχθηκε όσον αφορά από ποιους συμπαίκτες του περιμένει περισσότερη βοήθεια αύριο είπε: "Όλοι οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε, αλλά δεν μπορώ να πω ονόματα γιατί ακούει και ο προπονητής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: