Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2009

Καλοβλέπει Φαρίας ο Ολυμπιακός για την επίθεση


Τελειωμό δεν έχουν οι προτάσεις των μάνατζερ στον Ολυμπιακό, για απόκτηση επιθετικού που θα καλύψει το κενό το οποίο αφήνει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο Ερνέστο Φαρίας της Πόρτο, το τελευταίο όνομα που μπήκε στη λίστα και "παίζει" δυνατά. Θετικός σε ενδεχόμενη μεταγραφή εμφανίζεται ο ποδοσφαιριστής.

Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Αργεντινό επιθετικό της Πόρτο, που έχει ελάχιστες συμμετοχές στην ενδεκάδα των "δράκων" και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να επωφεληθεί της ευκαιρίας, αποκτώντας ως δανεικό για έξι μήνες τον έμπειρο ποδοσφαιριστή.

Είναι μία περίπτωση που αξίζει προσοχής και δεδομένα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά, καλύπτοντας επάξια το κενό του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που σταματάει την εκπληκτική πορεία του στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Πόρτο συζητά ενδεχόμενο δανεισμό, φυσικά με ένα ποσό που θα την ικανοποιεί, ενώ για αγορά του 29χρονου άσου, απαιτούνται 2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα όχι υπερβολικά για το ταλέντο του Φαρίας.

Με τη φανέλα της Πόρτο, έχει σημειώσει 7 τέρματα σε 21 συμμετοχές, ενώ όταν αγωνιζόταν στην Αργεντινή, είχε πετύχει 94 γκολ με τη φανέλα της Εστουντιάντες και 35 με εκείνη της Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Φαρίας είναι παιδικός φίλος του Λουτσιάνο Γκαλέτι, με τον οποίο αγωνίστηκαν μαζί στην Εστουντιάντες, αλλά και στις μικρές Εθνικές της Αργεντινής. Η φιλία τους παραμένει "ζεστή" και ίσως αποδειχθεί ένας ακόμα λόγος, για να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Goal News", ο Φαρίας τόνισε πως επιθυμεί να έρθει στον Ολυμπιακό και να γίνει μέλος της παρέας των… Λατίνων.

"Είμαι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Πλέον περιμένω να δω και επίσημα τι θα γίνει. Γνωρίζω ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα και ότι σε περίπτωση που επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον και έρθω στην Ελλάδα θα βρω και συμπατριώτες μου. Με τον Μπελούτσι ήμασταν μαζί στη Ρίβερ και τον ξέρω καλά, όπως ξέρω και τους Λέτο, Γκαλέτι. Θα ήθελα να γίνω μέλος αυτής της παρέας. Ανήκω στην Πόρτο και από αυτήν εξαρτάται η έκβαση των γεγονότων. Από την πλευρά μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθω στον Ολυμπιακό, αν γίνει μία καλή πρόταση που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές", δήλωσε ο 29χρονος επιθετικός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: