Σάββατο, Ιανουαρίου 24, 2009

Ολυμπιακός Μπάσκετ: Πάργκο αντί Μάρμπερυ


Ο Τζανέρο Πάργκο που πέρσι απασχόλησε τον Ολυμπιακό και λίγο παλαιότερα τον Παναθηναϊκό φέρεται να βρίσκεται ξανά στα υπόψη των «ερυθρολεύκων», την ώρα που το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο espn.com επιβεβαιώνει την προτίμηση των Πειραιωτών στον νυν γκαρντ της Ντιναμό Μόσχας έναντι του Στεφόν Μάρμπουρι!

Το φλερτ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Μάρμπουρι φαίνεται πως έληξε πρόωρα για τους Αμερικανούς, με τον αρθρογράφο του espn.com Κρις Σέρινταν να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα... νεότερα από τη Μόσχα. «Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον πρώην γκαρντ του ΝΒΑ, Τζανέρο Πάργκο ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Ντιναμό Μόσχας μέσα στο σαββατοκύριακο!

Τουλάχιστον τρεις ομάδες από το ΝΒΑ και άλλες δύο που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα ενδιαφέρονται για τον Πάργκο. Η αξία του στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Μάρμπουρι καθώς μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο πριν λήξει η προθεσμία για τη δυνατότητα συμμετοχής στο Top-16 της Ευρωλίγκας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Τζανέρο Πάργκο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ντιναμό έναντι 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων ωστόσο η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας σε συνδυασμό με την διακοπή οικονομικών παροχών από κρατικούς φορείς, ωθούν τον Αμερικανό προς την εθελούσια έξοδο! Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο έτερος σούπερ σταρ των Μοσχοβιτών, Μπόστιαν Νάχμπαρ θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ντιναμό.

Ο Πάργκο που έχει θητεύσει από το 2002 έως το 2007 σε Λέικερς, Ράπτορς, Σικάγο και Νέα Ορλεάνη δεν θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αρκεί βέβαια να βρει τρόπο να λύσει την συνεργασία του με τη ρωσική ομάδα. Φέτος, ο Αμερικανός γκαρντ έχει αγωνιστεί σε πέντε αγώνες του Eurocup και έχει 13.2 πόντους (με 56.3% στα τρίποντα, 53.1% στα δίποντα, 71.4% στις βολές), 3.4 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 3.4 λάθη μ.ό. ανά παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: