Παρασκευή, Ιανουαρίου 02, 2009

Δομάζος: Δεν πάει για τίτλο ο ΠΑΟ με αυτό το υλικό. Κακοί χειρισμοί Αντωνίου.


Ο «στρατηγός» μίλησε στον «Sentra FM» την Παρασκευή για τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως με το υπάρχον υλικό δεν θα μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ για το κυριακάτικο ντέρμπι παραδέχθηκε πως είναι αρνητικό στοιχείο για το «τριφύλλι» ότι θα βρει απέναντί του τον «έξυπνο» Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μεταξύ άλλων είπε ότι θεωρεί πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι πολύ πιθανόν να αποχωρήσει από την ομάδα, αν συνεχιστούν τα έκτροπα στις εξέδρες.

Αναλυτικά τι απάντησε ο Μίμης Δομάζος:

Για το ντέρμπι, την κατάσταση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και αν τα δεδομένα ευνοούν τους «πράσινους»: Σίγουρα του δίνει κάποιους πόντους. Αλλά αν θυμάστε καλά και στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη ψυχολογία, η ΑΕΚ προερχόταν από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ομόνοια, δεν ήταν σε καλή κατάσταση και όμως νίκησε στο ντέρμπι παίζοντας καλύτερα. Στα ντέρμπι μετράει πάντα ποια ομάδα θα παίξει με ψυχή και ποιοι παίκτες θα βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά.

«Κανένα πρόγραμμα στις μεταγραφές. Προχειρότητα»

Για τις μεταγραφές που δεν έγιναν μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό: Να μην κάνουμε πάλι τα ίδια παράπονα. Μιλάω ένα χρόνο γι' αυτά. Όταν δεν υπάρχει πρόγραμμα και γίνονται όλα πρόχειρα τότε είναι επόμενο να μην έχουν κινηθεί ακόμα για μεταγραφές. Απλά, εγώ θα ήθελα να μην είχα Μπάγεβιτς και Κυργιάκο αντιπάλους, στο αντίπαλο στρατόπεδο.

«Είναι έξυπνος ο Μπάγεβιτς, ξέρει τον ΠΑΟ»

Για τον Μπάγεβιτς: Ο Μπάγεβιτς ξέρει πολύ καλά την ελληνική νοοτροπία, γνωρίζει τον Παναθηναϊκό, είναι έξυπνος, θέλει πάντα το τέλειο. Την Κυριακή η ΑΕΚ θα κατέβει με συνταγή Μπάγεβιτς. Υπήρξαμε συμπαίκτες στην ΑΕΚ και ξέρω πόσο σοβαρά βλέπει τα πράγματα, ξέρω τη νοοτροπία του και την τελειομανία του. Για να νικήσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, να παίξει για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, γιατί τα περιθώρια έχουν λιγοστέψει.

«Είναι ντέρμπι, όποια κι αν είναι η κατάσταση της ΑΕΚ»

Για το αν η ΑΕΚ είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης και αν αυτό θα επηρεάσει την εικόνα της στο ντέρμπι: Μην το λέτε αυτό. Είναι ένα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι απρόβλεπτα παιχνίδια.

«Τελευταία ώρα δεν κάνεις μεταγραφές, έπρεπε να είχε ζητήσει παίκτες νωρίτερα ο Τεν Κάτε»

Για το αν υπάρχει η διάθεση στους μετόχους του Παναθηναϊκού να δώσουν χρήματα για μεταγραφές: Υπάρχουν λεφτά. Απλά, έπρεπε και ο προπονητής να έχει ζητήσει παίκτες νωρίτερα. Δεν πας τελευταία ώρα να κάνεις μεταγραφές, γιατί αν τώρα είχαν αποκτηθεί κάποιοι παίκτες θα μπορούσαν να αγωνιστούν άμεσα. Το θέμα είναι αν τους παίρνουμε για την Ελλάδα, το ελληνικό πρωτάθλημα. ή για την Ευρώπη.

«Δεν πάει για πρωτάθλημα με αυτό το υλικό»

Για το πώς βλέπει ότι στον ΠΑΟ δεν βιάζονται για τις μεταγραφές: Άρα η ομάδα δεν πάει για πρωτάθλημα γιατί με το υλικό που διαθέτει αυτό δείχνει. Θα έπρεπε να κάνουν σωστό προγραμματισμό. Τώρα θα πρέπει να δώσουν περισσότερα λεφτά γιατί σε μια τέτοια χρονική περίοδο οι ομάδες δύσκολα πουλάνε. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν καθιερωθεί στις ομάδες τους.

«Ο καθένας σκέπτεται τον εαυτό του»

Για τον δημιουργικό χαφ και αν χρειάζεται ένα τέτοιον ο Παναθηναϊκός: Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται η ομάδα ένα σέντερ μπακ, ένα χαφ που να κάνει τη διαφορά και ένα φορ. Δε ξέρω τι ακριβώς ψάχνει ο προπονητής. Πάντως φαίνεται ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον Αντωνίου. Ο καθένας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του.

«Πολύ κακός ο χειρισμός του Αντωνίου στις μεταγραφές»

Για τον Κώστα Αντωνίου: Από την πείρα μου, πιστεύω ότι ήταν πολύ κακός ο χειρισμός του Αντωνίου όσον αφορά τις μεταγραφές. Αν ήθελε να συνεργαστεί ο Αντωνίου θα μπορούσε και με τον Ρότσα και με τον Βέλιτς. Δεν έχω μιλήσει μαζί του και δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω. Δεν μίλησε καθόλου με τον Ρότσα γιατί αν το έκανε κάποια μεταγραφική περίπτωση θα προχωρούσε. Ο Χουάν ήταν τρεις μήνες στην Αργεντινή και έψαχνε παίκτες και τελικά πήραν παίκτη από τη Βραζιλία. Δεν υπάρχει προγραμματισμός.

«Δεν ήταν καλός με τον ΟΦΗ ο Τεν Κάτε, παρά το 3-0»

Για τον Χενκ Τεν Κάτε: Hταν καλός σε πολλά παιχνίδια, τα είχε διαβάσει, αλλά σε άλλα όχι τόσο. Για παράδειγμα, στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, μπορεί να νίκησε 3-0 αλλά δεν ήταν τόσο καλός ο Παναθηναϊκός και κατά συνέπεια και ο Τεν Κάτε. Όταν παίζει ο αντίπαλος με ψηλά την άμυνα δεν είναι δυνατόν να γεμίζεις για να βρεις το Σαλπιγγίδη όλο το πρώτο ημίχρονο και μετά να μην αλλάζεις κάτι. Σε μια τέτοια άμυνα θα πρέπει να ανεβαίνουν οι μπακ και τα χαφ για να δημιουργήσουν καταστάσεις.

«Δεν έχει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στην Ελλάδα»

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη: Παίζει πολύ καλά και σφιχτά στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, με σκοπό να χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας του. Αντίθετα, στην Ελλάδα δεν έχει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, θα σπάσει τις κλειστές άμυνες και θα βοηθήσει στο να ξεμαρκαριστούν και οι υπόλοιποι παίκτες.

«Δεν είναι καλός στο δημιουργικό κομμάτι ο Ζιλμπέρτο»

Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα: Σαν αμυντικός είναι καλός, όχι τόσο όμως στο δημιουργικό κομμάτι. Πρέπει να έρθει ένας άλλος χαφ με δημιουργικές ικανότητες. Ένας μέσος «σταρ». Ο Παναθηναϊκός δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και όταν το κάνει το κάνει κυρίως με στημένα. Αυτό είναι που πρέπει ν' αλλάξει.

«Λόγω του Μπάγεβιτς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα η ΑΕΚ»

Για το ντέρμπι: Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Αν παίξει σωστά ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει και εύκολα. Λόγω του Μπάγεβιτς είναι που πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Βέβαια, πρέπει να δούμε πώς θα είναι οι ομάδες και μετά τη διακοπή, σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, οι φίλαθλοι να είναι κόσμιοι και να μη γίνουν έκτροπα. Εγώ θέλω Παναθηναϊκό, δεν το έχω κρύψει ποτέ άλλωστε. Επειδή έχω παίξει και στην ΑΕΚ και καταλαβαίνω το πώς σκέφτονται οι οπαδοί, πιστεύω ότι δε θα ασχοληθούν ούτε με Μπασινά, Κυργιάκο, ούτε και με Μπάγεβιτς.

«Θα "χάσουμε τον Βγενόπουλο»

Για τον Ανδρέα Βγενόπουλο: Επειδή, έχω συχνή επικοινωνία μαζί του, ξέρω ότι μπήκε για να βοηθήσει και αν συνεχίσουν να γίνονται τέτοια έκτροπα στα γήπεδα, νομίζω ότι θα τον «χάσουμε». Αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα, γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: