Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (BINTEO)


Προβάδισμα για την πρόκριση πήρε ο ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο 29'.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει ρυθμό χωρίς τους Γκαλέτι, Ντιόγκο και Λέτο στην ενδεκάδα του. Ο «δικέφαλος» απείλησε για πρώτη φορά στο 7', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο στο δοκάρι και στο 29' εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τη λάθος πάσα του Ντούντου και την καθυστέρηση του Ζεβλάκοφ να καλύψει. Αποδέκτης έγινε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό σουτ την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Αντίθετα με το α' ημίχρονο, στο β' ο Ολυμπιακός έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά και μάλιστα στο 46' η γυριστή κεφαλιά του Ντοντού υποχρέωσε τον Χαλκιά σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ζεβλάκοφ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 64' και σε νέα κεφαλιά του Τζόρτζεβιτς, ο Χαλκιάς έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Βαλβέρδε πέρασε μέσα τον Ντάρμπισαϊρ, όμως στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σε μια δύσκολη έδρα, δεν μπόρεσε να φανεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την υπεροχή, από κάποια στιγμή και μετά έκαναν την εμφάνισή τους και τα σκληρά μαρκαρίσματα, όμως δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο ΠΑΟΚ βγήκε νικητής στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Δάρλας, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Ίβιτς (30' Βερόν), Σορλέν, Λίνο (90' Μπαλάφας), Αναστασάκος (79' Αθανασιάδης).

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (79' Όσκαρ), Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Μήτρογλου (60' Ντάρμπισαϊρ), Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (76' Λεονάρντο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: