Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2009

Στο Αργος δεν έχουμε μάντρες για να πηδήξει


Και μετά αναρωτιόμαστε ποιος προάγει τη βία και ποιος όχι. Διότι, ως μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας από το ’99, δικαιούμαι δια να ομιλώ και να λέω πως νισάφι πια με όλους όσους κατηγορούν ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, την ίδια ώρα που απαλλάσσονται ένα κάρο άλλοι.

Κρατούμενο δεύτερο: όποιος εκστομίζει κατηγορίες άνευ αποδείξεων, είναι απλώς ψεύτης. Ο Αλέξης Κόυγιας δεν γίνεται να εξαιρεθεί, ισχύει για όλους.

Ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος είναι ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής. Προηγουμένως ήταν της Λαμίας, πιο πριν στον ΠΑΣ Γιάννινα και γενικά έχει περάσει από ένα κάρο ομάδες. Όπου ήταν τότε, σήμερα λένε τα χειρότερα.

Και να σας πω και κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλοί λαμπροί δικηγόροι. Υπάρχουν πολλοί λαμπροί ιδιοκτήτες ομάδων, «κοσμήματα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ουδείς εξ αυτών δεν παίρνει σβάρνα τα κανάλια για να αυτοπροβληθεί.

Ο Κούγιας έχει άποψη για όλα: για τη δολοφονία του Αλέξανδρου, για την αστυνομική βία, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για την αποχέτευση στην Αθήνα και για τους κορμοράνους. Νισάφι.

Θέλεις να είσαι μάγκας; Σε πλησίασε με στόχο τη δωροδοκία ο πρόεδρος του Παναργειακού την παραμονή του αγώνα; Γιατί λοιπόν δεν τα λες τότε, δεν παίρνεις εσύ ο ίδιος τα ραδιόφωνα να βγεις στον αέρα; Διότι απλά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Απλά ο Αλέξης πιθανότατα ήπιε πολύ κρασί στο «Ξενία», αδερφικός μου φίλος που εργάζεται εκεί μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Αν φοράς παντελόνια, το λες ΑΠΟ ΠΡΙΝ. Όχι τρως τρία μπαλάκια στο Αργος και μετά ψάχνεις για δικαιολογίες. Γιατί δεν τα λες από πριν;

Κι αφού λοιπόν ο Παναργειακός, όπως λες, τα έχει πάρει από την Ηλιούπολη, αποδείξεις υπάρχουν; Εγώ σου λέω τα πήρε. Αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα είναι, θα παζαρεύει όπως κάνουν (αν όχι όλες) οι περισσότερες. Αποδείξεις υπάρχουν;

Κούγιας: «Του είπα ότι έχω μια διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι πέρσι για αυτό τον λόγο έχασε η ομάδα μου την άνοδο της, ο ΠΑΣ Γιάννινα, χάνοντας παιχνίδια εύκολα». Στα Γιάννινα… το ξέρουν αυτό;

Παναγιώτης Τζαναβάρας (τεχνικός της Παναχαϊκής σε δηλώσεις του μετά το ματς): «Παρόλο που γνωρίζαμε την κρισιμότητα του αγώνα δεν λειτουργήσαμε σωστά. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Θα πρέπει να την ξεπεράσουμε αυτή την ήττα και να κοιτάξουμε πλέον τον αγώνα με τον Φωστήρα». Πού είναι, έστω και μια υπόνοια, για στημένο ματς ή διαιτητή;

Θα θυμίσω κάτι (στον Αλέξη και σε κάθε ενδιαφερόμενο): προ ετών, όταν ο Παναργειακός κοσμούσε με την παρουσία του τη Β’ Εθνική, τον έστησαν στον τοίχο. Παιδάκι ήμουν αλλά θυμάμαι πώς είχε χαθεί η άνοδος, δύο φορές μάλιστα. Τελευταία αγωνιστική ήρθε ο Παναιτωλικός , με «διπλό» οι Αγρινιώτες σώνονταν. Κι όμως, ο Παναργειακός αν και αδιάφορος βαθμολογικά και χωρίς να έχει χρηματιστεί, νίκησε 2-0 και ο Παναιτωλικός υποβιβάστηκε.

Και τις επόμενες ημέρες οι παίκτες του, Αργίτες οι περισσότεροι, έπιναν καφέ στην πλατεία με ψηλά το κεφάλι. Όπως έγινε και σήμερα. Η λέξη «περηφάνια» για κάτι (μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία) σαφώς δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα.

Στο Αργος δεν έχουμε μάντρες για πηδήξει … Το καλύτερο που μπορεί να κάνει, για τη συμπαθέστατη Παναχαϊκή αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, είναι να μας απαλλάξει από την παρουσία του. Ας ασχοληθεί με την Τατιάνα Στεφανίδου και τη Χριστίνα Λαμπίρη. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετοί γραφικοί, κάποιος που ομολόγησε πολλάκις ΔΗΜΟΣΙΩΣ ότι η σύζυγός του (Εύη Βατίδου) πήγαινε με νεαρούς, έχει θέση αλλού.

ΥΓ. Οποιος ξέρει πράγματα και καταστάσεις στο Αργος, το μόνο που μπορεί να πει για τον Ιωσήφ Μερτύρη είναι τα καλύτερα. Τον ξέρω ελάχιστα αλλά το γράφω και το υπογράφω…

http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/167


Δεν υπάρχουν σχόλια: