Κυριακή, Μαρτίου 29, 2009

F1: Απόλυτη κυρίαρχος η Brawn στην Αυστραλία


Όπως φάνηκε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, η Brawn – Mercedes είχε τα φόντα να πάρει τη νίκη στην Αυστραλία και το κατάφερε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ο Άγγλος Τζένσος Μπάτον είχε από την αρχή ως το τέλος τον έλεγχο του αγώνα και αξιοποίησε την pole position που πήρε το Σάββατο. Δεύτερος, επίσης με Brawn, ο Ρούμπενς Μπαρικέλο ολοκληρώνοντας το εντυπωσιακό 1-2, και τρίτος ο Γιάρνο Τρούλι με Toyota. Τέταρτος, αν και άρχισε από την τελευταία γραμμή, ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον. Απογοήτευσαν οι Ferrari, που δεν τερμάτισαν.

Στον 55ο γύρο, τρεις μόλις πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα με BMW Sauber κατάφερε σχεδόν να προσπεράσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, αλλά ο Γερμανός τον χτύπησε με αποτέλεσμα να μείνουν και οι δύο εκτός αγώνα! Ο Φέτελ αποπειράθηκε να τερματίσει με τρεις τροχούς (!), αλλά φυσικά αυτό δεν ήταν δυνατό.

Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή, αφού πέρα από το κακό ξεκίνημα του Ρούμπενς Μπαρικέλο (που βρέθηκε από δεύτερος στην έβδομη θέση), ο Μαρκ Ουέμπερ με Red Bull και ο Χέικι Κοβαλάινεν με McLaren συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή και ο δεύτερος υποχρεώθηκε να αποχωρήσει οριστικά. Στον 18ο γύρο ο Καζούκι Νακαζίμα με Williams είχε σύγκρουση και αποχώρησε με αποτέλεσμα να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και να μειωθεί η διαφορά του Τζένσον Μπάτον από τους διώκτες του σε εκείνο το σημείο. Στον 24ο γύρο ήταν η σειρά του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να βγει εκτός πίστας εγκαταλείποντας τον αγώνα. Στον 46ο γύρο ο Φελίπε Μάσα αποχώρησε λόγω μηχανικού προβλήματος στη Ferrari του.

Ο δεύτερος αγώνας από τους 17 του φετινού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (3-5 Απριλίου) στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

1.Τζένσον Μπάτον, Brawn-Mercedes
2. Ρούμπενς Μπαρικέλο, Brawn-Mercedes
3. Γιάρνο Τρούλι, Toyota
4. Λιούις Χάμιλτον, McLaren Mercedes
5. Τίμο Γκλοκ, Toyota
6. Φερνάντο Αλόνσο, Renault
7. Νίκο Ρόσμπεργκ, Williams-Toyota
8. Σεμπαστιάν Μπουέμι, Toro Rosso-Ferrari
9. Σεμπαστιάν Μπουρντέ, Toro Rosso-Ferrari
10. Άντριαν Σούτιλ, Force India-Mercedes
11. Νικ Χάιντφελντ, BMW-Sauber
12. Τζιανκάρλο Φιζικέλα, Force India-Mercedes
13. Μαρκ Γουέμπερ, Red Bull-Renault
14. Κίμι Ράικονεν, Ferrari (αποσύρθηκε)
15. Σεμπάστιαν Φέτελ, Red Bull-Renault (αποσύρθηκε)
16. Ρόμπερτ Κουμπίτσα, BMW-Sauber (αποσύρθηκε)
17. Φελίπε Μάσα, Ferrari (αποσύρθηκε)
18. Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, Renault (αποσύρθηκε)
19. Καζούκι Νακαζίμα, Williams-Toyota (αποσύρθηκε)
20. Χέικι Κοβαλάινεν, McLaren-Mercedes (αποσύρθηκε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: