Κυριακή, Μαΐου 03, 2009

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-6 (BINTEO)

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ισπανικού "Clasico", καθώς συνέτριψε με 6-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο "Μπερναμπέου" στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο.

Οι Καταλανοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 14’ οι "μερέγγκες" κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με όμορφη κεφαλιά του Ιγκουαΐν ύστερα από σέντρα του Ράμος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ανρί πλασάρει και ισοφαρίζει σε 1-1 και το ματς ξαναρχίζει. Το αποτέλεσμα πάντως δεν έμελλε να μείνει ισόπαλο για πολύ. Στο 20ο λεπτό ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Κάρλες Πουγιόλ με κεφαλιά έβαλε την Μπάρτσα στη θέση του οδηγού.

Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει για τους Μαδριλένους, που με τη συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα δέχτηκαν ακόμα ένα γκολ. Δράστης ο Λιονέλ Μέσι που έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για την αιώνια αντίπαλο.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Χουάντε Ράμος που στο 56' μείωσε σε 2-3 με τον Σέρχιο Ράμος και μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Όπως και στο πρώτο μέρος όμως οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντίολα αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο στο γκολ που δέχτηκαν.

Ο Ανρί στο 58’ έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στην Μπάρτσελόνα και κάπου εκεί η Ρεάλ... κατέθεσε τα όπλα. Οι φιλοξενούμενοι πάντως είχαν ακόμα κάτι να δώσουν... Ο Μέσι στο 75ο λεπτό συνδυάστηκε με τον Τσάβι, πλάσαρε τον Κασίγιας και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των “Μπλαουγκράνα”.

Το τελικό 2-6 διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ στο 83ο λεπτό ο Ζεράρ Πικέ. Θρίαμβος για την ομάδα της Καταλονίας που μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει τον τίτλο στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 02 ΜΑΪΟΥ

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-6
(14' Ιγκουαΐν, 56' Ράμος - 18', 58' Ανρί, 20' Πουγιόλ, 36', 75' Μέσι, 83' Πικέ)
Νουμάνθια-Μάλαγα 2-0
(2' Μορένο, 61' Πίνο)

Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 0-2
(58' Φαμπιάνο, 85' Κανουτέ)



THE GOALS !

Δεν υπάρχουν σχόλια: