Κυριακή, Μαΐου 17, 2009

Ολυμπιακός: 50 εκατομμύρια μετοχικό κεφάλαιο ;

H επάνοδος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη απ' την Ταϊλάνδη, όπου κάνει τις διακοπές του πρόκειται να... σηματοδοτήσει την επίσπευση των διεργασιών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας, που θ' αγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες τα 50 εκατομμύρια ευρώ.Ο κ. Κόκκαλης θα έχει την πλειοψηφία με 67%.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Sportday» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, πριν πάει με την ομάδα του στο Βιετνάμ είχε μιλήσει με τον βασικότερο υποστηρικτή της αύξησης του Μ.Κ., τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ενώ έμαθε και το τι σκοπεύουν να κάνουν οι Γλου, Τσάκου, Μαρινάκης και Κωσταντίνος Αγγελόπουλος, μ' όλους να συμφωνούν να ενταχθούν στην ΠΑΕ.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν θα είναι 20 εκατ. ευρώ αλλά 50 σύμφωνα με πληροφορίες της εν λόγω εφημερίδας.

Ο κ. Κόκκαλης, πάντως, θα κρατήσει 2/3 των μετοχών της ΠΑΕ αφού θέλει να είναι αυτός που θα παίρνει τις αποφάσεις και θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία με 67% ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν το 23% με το 10% να ανήκει στον Ερασιτέχνη.

Ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης αναμένεται να δώσει ένα ποσό γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος περίπου 10-15 εκατ. ευρώ και οι υπόλοιποι με ένα ποσό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον μεταγραφικό σχεδιασμό μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν και θα γίνει η αύξηση του Μ.Κ. θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: