Τετάρτη, Μαΐου 27, 2009

Champions League: "Κυρίαρχος" η Μπάρτσα !












Ο Σαμουέλ Ετό με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 10’ και ο Λιονέλ Μέσι με κεφαλιά (!) στο 71’ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους Καταλανούς. Καλοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο οι «διάβολοι», που κατέρρευσαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και παρέδωσαν το στέμμα τους στην αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία ολοκλήρωσε το τρεμπλ!

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στη Γιουνάιτεντ. Οι Αγγλοι με μπροστάρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησαν τρεις φορές, και τις τρεις με τον Πορτογάλο. Στην πρώτη της φάση η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ, με μια ενέργεια ενδεικτική της κλάσης του Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος έκανε σμπαράλια την άμυνα της Μάντσεστερ, και αφού ξεπέρασε σαν σταματημένο τον Βίντιτς νίκησε και τον Φαν ντερ Σαρ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον ήταν για κλάματα. Να κάνει μια ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια δεν μπορούσε, την ίδια στιγμή που η μεσαία γραμμή των Καταλανών ήταν απλά για φίλημα.

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ παρακολουθούσαν την ομάδα τους να απέχει έτη φωτός από τη Μάντσεστερ που έβλεπαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με την αλεπού Φέργκιουσον να μην είναι σε θέση να αλλάξει κάτι. Η μεσαία γραμμή της ομάδας του δυσλειτουργούσε, ενώ οι Ισπανοί έβγαιναν πάντα πρώτοι πάνω στη μπάλα και η άμυνά τους έπαιζε συνεχώς το τεχνητό οφ-σάιντ. Κάτι που τους βγήκε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Θα νόμιζε κανείς πως η Μάντσεστερ θα έβρισκε τον τρόπο να κάνει ότι έκανε το 1999, να ανατρέψει δηλαδή το εις βάρος της 1-0 σε 2-1. Αμ δε… Οι Καταλανοί έπαιζαν μπάλα που όμοιά της χρόνια είχε να δει ο φίλαθλος κόσμος.

Η ώρα περνούσε και το λεπτό έδειχνε το 70’. Μια μαγική μπαλιά του Τσάβι στην καρδιά της περιοχής του Φαν ντε Σαρ, βρήκε τον Μέσι ο οποίος έστησε το σώμα του με τέτοιο τρόπο και η κεφαλιά του βρήκε δίχτυα. 2-0 για τους Καταλανούς, μια ονειρική γι' αυτούς βραδιά.

Οι συνθέσεις:
Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Πουγιόλ, Σιλβίνιο, Πικέ, Τουρέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα (91' Πέδρο), Τσάβι, Μέσι, Ανρί (72’ Κεϊτά), Ετό.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Ο Σέι, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Άντερσον (46' Τέβες), Κάρικ, Γκιγκς (76’ Σκόουλς), Παρκ (66’ Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ, Ρονάλντο.


1-0

Link: Barcelona 1-0 Man Utd



2-0

Link: Barcelona 2-0 Man Utd