Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

H παρουσίαση του Τ. Κετσπάγια

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια από τον Ολυμπιακό. Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κόκκαλης "Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη φιλοδοξία του". Κετσπάγια "Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει κάθε χρόνο στο Champions League"

Σωκράτης Κόκκαλης: "Θέλω να καλωσορίσω τον Τιμούρ στον Ολυμπιακό. Είχαμε μία συνέντευξη που σας εξήγησα τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την επόμενη 3ετία με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Είναι η εμπιστοσύνη και στις ικανότητές του, και στη φιλοδοξία που έχει ο ίδιος για να κάνει μία σοβαρή δουλειά, και στην πρώτη ομάδα αλλά και και να αναδείξουμε παίκτες από τις ακαδημίες.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Το δυσκολότερο πράγμα είναι να κρατιέσαι στην κορυφή, οι οπαδοί μας το θεωρούν σχεδόν αυτονόητο. Επίσης θέλω να κατακρίνω εκείνους αυτούς που χωρίς να έχουν δει ακόμα τίποτα βγαίνουν σε διάφορα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες, και λένε διάφορες κρίσεις.

Περιμένετε και θα δείτε. Θα πρέπει όλος ο κόσμος όπως και η διοίκηση να στηρίξουν το νέο προπονητή. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει προπονητής σε μία ομάδα που είναι το επόμενο σκαλοπάτι στην καριέρα του.

Θα πρέπει να τον στηρίξουμε και είμαι βέβαιος ότι έχει όλα τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να γίνει ένας προπονητής που θα στεριώσει στον Ολυμπιακό και θα προσφέρει στον κόσμο όχι μόνο πρωταθλήματα αλλά και εκείνο που θέλουμε να βλέπουμε, ένα σύγχρονο, δυνατό και ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν παίζουμε στο "Καραϊσκάκη".

Εγώ και όλα τα μέλη του Δ.Σ του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ανόρθωση υπήρχαν και άλλα παιχνίδια της Ανόρθωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί είδαμε τον Κετσμπάγια.

Άρχισα να παρακολουθώ και εγώ ως φίλαθλος και ως πρόεδρος τον Κετσπάγια ως προπονητή. Είναι αξιόλογος προπονητής που έχει πάθος με την ομάδα του, θέλει τα καλύτερα αποτελέσματα και από κάποιες συμπτώσεις δεν προχώρησε η Ανόρθωση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη μου επαφή με Κετσπάγια ήταν πριν πολλά χρόνια, όταν ήταν στη Νιούκαστλ. Εν συνεχεία είχαμε μία προσωπική επαφή όπου διαπίστωσα ότι θέλει αλλά έχει και τις δυνατότητες να αναλάβει τον Ολυμπιακό.

Είναι σημαντικό για έναν προπονητή, έναν παίκτη ή και έναν πρόεδρο, να είναι κοντά στην ομάδα, να θέλει η ομάδα του να προχωρήσει, να ζει τις νίκες και τις ήττες της ομάδας. Ένα όνομα που θα εντυπωσίαζε όλους δεν θα έλεγε τίποτα αν δεν είχε αυτή τη φιλοδοξία και αυτή τη θέληση, σε συνδιασμό με τις δυνατότητες. Νομίζω ότι θα πετύχει στον Ολυμπιακό.

Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Ο Τιμούρ είπε ότι θέλει να αρπάξει μία ευκαιρία. Άλλοι προπονητές δεν έβλεπαν τον Ολυμπιακό ως ευκαιρία αλλά ως στάση, ή ως σκαλοπάτι, και έρχονταν για οικονομικούς μόνο λόγους.

Έχει σημασία η προσωπική επαφή που έχω με τον προπονητή. Εύχομαι στον κύριο Βαλβέρδε να έχει καλή συνέχεια στην καριέρα του, είναι καλός προπονητής αλλά δεν αποφάσιζε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό για όσο διάστημα θέλαμε εμείς, και αυτός είναι ο λόγος που διακόπηκε η συνεργασία μας".

Τιμούρ Κετσπάγια: Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο πρόεδρος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους. Είναι γνωστοί, πρωτάθλημα και κύπελλο, και να πετύχουμε αυτό που δεν έγινε πέρυσι, να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει κάθε χρόνο να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάμε τον Ολυμπιακό ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.

Και στην Κύπρο σκέφτονται το ίδιο. Θέλουν να ακούσουν μεγάλα ονόματα παικτών και προπονητών, αλλά θα πρέπει να δουν πρώτα τη δουλειά.

Είχα φιλοδοξίες ως παίκτης. Έφυγα από τη Γεωργία, πήγα στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και ως προπονητής. Έχω κάνει τεράστιο βήμα, ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Ήρθα να μείνω και όχι να φύγω. Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια.

Θα ενισχυθεί σίγουρα η ομάδα. Θα ψάξουμε σε κάθε θέση να έρθει ένας παίκτης που να βοηθήσει και να κάνει τη διαφορά. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι μεγάλο όνομα, αλλά να έρθει ένας παίκτης που να δίνει το κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή.

Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να συμμετέχει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι άλλο είναι αποτυχία. Έχουμε την ομάδα και πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάμε στους ομίλους.

Δυστυχώς, δεν μπορεί να παίζει κάποιος αιώνια. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις θέσεις που χρειάζεται η ομάδα. Ο Τζόρτζεβιτς είχε πολλά χρόνια στην ομάδα, είναι δύσκολο να τον αναπληρώσεις ως προσωπικότητα. Εγώ τον γνωρίζω. Είναι ένα άτομο που έχει προσφέρει πάρα πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να βρούμε άλλους παίκτες που να δώσουν αυτά που είχαν δώσει τα παιδιά που έχουν φύγει.

Θα γίνουν μεταγραφές, σημασία έχει αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα.

Εμείς έχουμε κοινό στόχο, παίκτες και προπονητής θέλουν να πετύχει η ομάδα. Είναι μεγάλη επιτυχία για μένα να είμαι απέναντί σας ως προπονητής του Ολυμπιακού. Στη ζωή γίνονται πράγματα που δεν τα περιμένεις, εγώ την είχα την τύχη να βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς το έφερε η μοίρα να βρεθώ στον Ολυμπιακό.

Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάμε τον Ολυμπιακό ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω τι σύστημα να παίξω. Ο Ολυμπιακός ειδικά στο Καραϊσκάκη θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο για να φεύγουν ευχαριστημένοι οι φίλαθλοι που θα έρχονται στο γήπεδο.

Θα δουλέψουμε με τους παίκτες για να βγάλουμε το μάξιμουμ από τον καθένα και να βρούμε το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Μεγαλύτερη σημασία από το σύστημα είναι να μπεις στο γήπεδο και να παίξεις καλά.

Αυτό που θέλω να αλλάξουμε είναι να παίξουμε καλύτερα. Στα λόγια μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Εγώ δεν έχω μάθει να λέω πολλά λόγια, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: