Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

Κετσπάγια: «Πρόκριση στους ομίλους και μετά η καλή μπάλα»

«Είμαι ικανοποιημένος από όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις. Προσπαθούν όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αλλοι είναι πιο έτοιμοι, άλλοι είναι πιο πίσω σε φυσική κατάσταση. Δεν γίνεται να πιεστούν όλοι το ίδιο. Πρέπει να τους φέρουμε όλους στο ίδιο επίπεδο για να μην έχουμε τραυματισμούς. Εχουμε ένα μήνα και μια εβδομάδα μπροστά μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν γίνεται να είμαστε 100% έτοιμοι, αλλά πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι», είπε αρχικά ο Κετσπάγια καιι πρόσθεσε:
«Είναι περίεργη χρονιά γιατί πρώτη φορά παίζουμε τόσο νωρίς. Δίνουμε βάση στη φυσική κατάσταση, δουλεύουμε πολύ στο αερόβιο κομμάτι, αλλά θέλουμε να συνδυάσουμε τις προπονήσεις με τη μπάλα. Καταλαβαίνετε ότι στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει το καλό ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει να μπούμε στους ομίλους. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να παίζει πάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ».
«Θα έρθουν κι άλλοι...»

Ο 41χρονος προπονητής είναι ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα μεταγραφές του Ολυμπιακού: «Είμαι ικανοποιημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουμε κάνει. Εχουμε χρόνο ακόμα για τις υπόλοιπες μεταγραφές ως τα τέλη Αυγούστου, αν θέλουμε Θα δούμε τι άλλο θα χρειασθεί η ομάδα και αναλόγως θα πράξουμε. Οσον αφορά στο υπάρχον ρόστερ, όποιοι είναι καλά την κάθε στιγμή θα παίζουν. Δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα και να αδικήσω κάποιον. Θα δώσω ευκαιρίες σε όλους. Δεν θέλω πάντως να δουλέψω με 30 παίκτες όλοι τη χρονιά. Θα πρέπει να μείνουν λιγότεροι. Οι τερματοφύλακες θα είναι τέσσερις όλοι τη χρονιά».

Για τους Μπράβο και Λέτο, επεσήμανε: «Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε πέρυσι με τον Βαλβέρδε ο Μπράβο ή με τους άλλους προπονητές. Εγώ τον κρίνω με αυτά που βλέπω τώρα, εδώ. Προσπαθεί κανονικά., όπως οι υπόλοιποι. Είμαι ικανοποιημένος μαζί του. Είναι σοβαρός. Τον βλέπω όπως και τους άλλους παίκτες. Αν συνεχίσει έτσι μπορεί να μας βοηθήσει. Οσο για το Λέτο, είχα πει στην ομάδα να τον κρατήσουμε ως δανεικό για ένα χρόνο και μετά να δούμε τι να κάνουμε. Είχα δει πολλά παιχνίδια πέρυσι του Ολυμπιακού και ήξερα τι γινόταν... Υπάρχουν λύσεις στην ομάδα αυτήν τη στιγμή. Θα δούμε στην πορεία τι ακριβώς θα κάνουμε για τη θέση αυτή».

«Δεν θα έρθει ο Μέλμπεργκ στο Ζέεφελντ»

Ο Κετσπάγια αποκάλυψε πως ο Μέλμπεργκ δεν θα δώσει το «παρών» στο Ζέεφελντ, αλλά θα αρχίσει προπονήσεις στην Αθήνα: «Θα τον ήθελα εδώ, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι δυνατό να έρθει τώρα. Θα τον βρούμε μάλλον στην Αθήνα. Πρέπει να ξεκουραστεί και λίγο. Επαιζε αγώνες με την Εθνική του ομάδα μέχρι τώρα. Είναι επαγγελματίας όμως, όπως άλλωστε σχεδόν όλοι οι παίκτες που προέρχονται από αυτές τις βόρειες χώρες και δεν τον... φοβάμαι. Πιστεύω ότι δεν θα αφήσει εντελώς τον εαυτό του σ’ αυτό το διάστημα. Είναι σοβαρός και θα κρατηθεί σε καλή κατάσταση και μακάρι να δείξει αμέσως ότι μπορεί να μας βοηθήσει».

Ο Λεντέσμα φαίνεται πως βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του: «Το καλό με τον Λεντέσμα είναι ότι μπορεί να παίξει άμεσα. Ερχεται από φουλ σεζόν και μπορεί αμέσως να μπει και να παίξει χωρίς προετοιμασία. Ξεκούραση μπορεί να θέλει ο ίδιος, αλλά σ’ αυτή τη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα».
«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, έτσι την πατήσαμε πέρυσι»

Οσο για τον περσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ανόρθωση, ο Κετσπάγια έδωσε μερίδιο ευθύνης και στους δημοσιογράφους: «Φταίτε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να το καταλάβετε, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πέρυσι όλοι λέγατε ότι η πρόκριση με την Ανόρθωση θα ήταν εύκολη. Τελικά είδατε ότι δεν ήταν. Τώρα πιστεύω ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν κάνουμε το ίδιο λάθος. Θα το λέω κάθε μέρα. Προσπαθούμε να επιστήσουμε την προσοχή στους παίκτες, αλλά και οι περισσότεροι που υπάρχουν στην ομάδα ξέρουν τι έγινε πέρυσι και προσέχουν».
Ο Κετσπάγια δεν αγχώνεται και από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα 12 από τα 13 τελευταία πρωταθλήματα: «Φυσικά και δεν με αγχώνει αυτό. Μακάρι από του χρόνου να μη χρειασθεί να ξαναπαίξουμε προκριματικά. Ωστόσο, στο μυαλό μου αυτήν τη στιγμή δεν είναι το πρωτάθλημα. Βέβαια, είναι ο μεγάλος στόχος μας, αλλά προέχει να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά θα ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: