Σάββατο, Ιουνίου 06, 2009

Ολυμπιακός: "Μπάσιμο" από τους Αγγελόπουλους !

Συνάντηση κορυφής μέσα στην εβδομάδα θα έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης με τους αδερφούς Αγγελόπουλος προκειμένου να αποφασίσουν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ αλλά και την μεταβίβαση όλης της ΚΑΕ από πλευράς του προέδρου των «ερυθρολεύκων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ετοιμάζουν δυναμικό μπάσιμο στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό που μεταφράζεται οικονομικά σε εισχώρηση 20 εκ. ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε τα χρήματα που θα βάλουν κι υπόλοιποι επιχειρηματίες με τους οποίους έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές τότε φτάνουμε σε ένα ποσό 40 εκ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ από το οποίο περισσεύουν -για μια δυνατή μεταγραφή- τουλάχιστον 15 εκ.!

Εντείνονται, λοιπόν, οι κινήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη όσον αφορά το άνοιγμα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού σε νέους μετόχους. Εξάλλου, το πλάνο που έχει ορίσει ο πρόεδρος των Πειραιωτών προβλέπει να έχει επέλθει η συμφωνία με τους επενδυτές μέχρι τη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 22 του μήνα.

Τρίτη ή Τετάρτη

Η αρχή γίνεται με τους Αγγελόπουλους. Η συνάντηση με τον Κόκκαλη θα γίνει την προσεχή Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα προτείνουν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού να μπουν στην ΠΑΕ με ένα ποσό κοντά στα 20 εκ. ευρώ.


Δεν αφήνουν το μπάσκετ

Την ίδια ώρα, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα παραχωρήσει χωρίς να ζητήσει χρήματα ολόκληρη την ΚΑΕ στους Αγγελόπουλους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να ασχολούνται δυναμικά με το μπάσκετ, προκειμένου να οδηγήσουν την ομάδα σε διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άσχετα, αν η αυτή η είσοδος στην ΠΑΕ μεταφράζεται ως μια πρώτη διάδοχη κατάσταση στην μετά Κόκκαλη εποχή.

Οι υπόλοιποι επενδυτές

Εκτός από τους Αγγελόπουλους, στην ΠΑΕ ετοιμάζονται να μπουν και επιχειρηματίες καλύπτοντας όλοι μαζί άλλο ένα ποσό των 20 εκ. ευρώ. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος, με τον Γιώργο Γλου να ακολουθεί. Νέα ονόματα στη πολυμετοχική σύνθεση θα είναι οι Λαϊνόπουλος και Κομνηνάκης.

Αυξάνεται το μεταγραφικό μπάτζετ

Αν αναλογιστεί κανείς ότι αναμένεται να μπει στην ΠΑΕ ένα ποσό κοντά στα 40 εκ. ευρώ τότε γίνεται αντιληπτό ότι θα αυξηθεί και το μεταγραφικό μπάτζετ. Μπορεί να μην καλύπτεται πλήρως το 40% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που προανήγγειλε ο Κόκκαλης (καθώς γι’ αυτό απαιτούνται 72 εκ. ευρώ) αλλά από τη στιγμή που η ζημά της ΠΑΕ είναι περίπου 22 εκ. ευρώ περισσεύει ένα ποσό 15 εκ. ευρώ και άνω για μεταγραφές. Μάλιστα, όπως λέγεται, αυτό το ποσό θα ξοδευτεί όλο για ένα μεταγραφικό "μπαμ" στο τέλος του καλοκαιριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: