Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009

Confederations Cup: Πήρε την τρίτη θέση η Ισπανία !

Ζορίστηκε πολύ η αλλαγμένη Ισπανία να φτάσει στην νίκη απέναντι στην αξιόμαχη Ν. Αφρική, αλλά τελικά ένα φάουλ του Αλόνσο στο 17ο λεπτό της παράτασης χάρισε τη νίκη στους «Ίβηρες» με 3-2. Γκουίθα και Μφέλα οι πρωταγωνιστές της ισόπαλης (2-2) κανονικής διάρκειας πετυχαίνοντας από δυο γκολ, τα τρία από αυτά στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα! Με τη νίκη τους αυτοί, οι Ισπανοί κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο Μφέλα άνοιξε το σκορ για τους Αφρικανούς στο 73' και η "Furia Roha" δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, αλλά ο Γκουΐθα έκανε την ανατροπή μόνος του.

Ο στράικερ της Φενέρμπαχτσε έφερε τα πάνω... κάτω μέσα σε ένα λεπτό και ενώ όλα έδειχναν νίκη της οικοδέσποινας, αφού σκόραρε στο 88' και το 89'.

Στο 88' από την μπαλιά του Σάντι Καθόρλα κατέβασε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κουν, όπως και ένα λεπτό αργότερα με σέντρα, η οποία όμως χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία εντός της εστίας.

Ο Μφέλα όμως απάντησε στο 93' και με εκτέλεση φάουλ-κεραυνό ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Όσο τυχερός ήταν ο Γκουΐθα στο δεύτερό του γκολ, άλλο τόσο ήταν και ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος στο 107' εκτέλεσε φάουλ από δεξιά θέλοντας ουστιστικά να κάνει σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Κουν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ραούλ Αλμπιόλ, Πικέ, Καπτεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο, Σάντι Καθόρλα, Ριέρα, Μπούσκετς (81' Φερνάντο Γιορέντε), Βίγια (57' Σίλβα), Φερνάντο Τόρες (57' Γκουΐθα).

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Κουν, Γκάξα, Μπουθ, Μοκοένα, Μασιλέλα, Ντιγκακόι, Σιμπάγια, Πίνααρ (64' Μφέλα), Μοντίσε (69' Φαν Χέερντεν), Τσαμπαλάλα (84' Μλόγκο), Πάρκερ.

Τα γκολ:
1-0


1-1


1-2


2-2


2-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: