Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2009

"Εφυγε" ο ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο θρύλος σερ Μπόμπι Ρόμπσον μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ρόμπσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως παίκτης το 1950 για λογαριασμό της Φούλαμ, ενώ έπαιξε επίσης για τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον και την Εθνική Αγγλίας (20 συμμετοχές με τα "λιοντάρια") ωστόσο έγινε ευρέως γνωστός με την σπουδαία προπονητική καριέρα του όπου πέρασε από τον πάγκο των Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν, Πόρτο και Νιούκαστλ.

Αναμφισβήτητα, από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ήταν η τρίτη θέση που οδήγησε την Εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1990 καθώς και η ανάδειξή του σε Ευρωπαίο προπονητή της χρονιάς το 1997, ενώ από το γάμο του με την "εκλεκτή της καρδιάς του" Έλσι απέκτησε τρεις γιους.

Άνθρωπος που θεωρείτο ήρωας στο Νιούκαστλ, έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα στο "Σεντ Τζέιμσις Παρκ", όπου 33.000 οπαδοί των "καρακάξων" (έκατσε στον πάγκο της ομάδας από το 1999 μέχρι το 2004) παρακολούθησαν έναν φιλανθρωπικό αγώνα προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για το "Ίδρυμα Μπόμπι Ρόμπσον", το δημιούργημά του στον πόλεμο κατά του καρκίνου.

Μάλιστα, ένας από τους ξεχωριστούς προσκεκλημένους σε αυτό το φιλικό ήταν και ο Πολ Γκασκόιν, ο οποίος δήλωσε για τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον:

"Ο Σερ Μπόμπι είναι ένας θρύλος σε όλο τον κόσμο. Ήταν ο άνθρωπος που με κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Αγγλίας. Πολεμάει τον καρκίνο για πέμπτη φορά.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να τον αντιμετωπίσεις μία φορά, όμως αυτός το κάνει για πέμπτη φορά".

Το εντυπωσιακό είναι πως από το 1991 ο Ρόμπσον αντιμετωπίζε πρόβλήματα υγείας εξαιτίας του καρκίνου, ενώ τον Αύγουστο του 2008 παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να βγει νικητής στη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες.

"Η κατάστασή μου χαρακτηρίζεται στατική και δεν έχει αλλάξει από την τελευταία χημειοθεραπεία μου...

Πρόκειται να πεθάνω αργά ή γρήγορα. Όμως όλοι πρέπει να φύγουν κάποια στιγμή και εγώ απόλαυσα κάθε λεπτό της ζωής μου",
είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο τζέντλεμαν των αγγλικών και ευρωπαϊκών γηπέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: