Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

Μώραλης: «Ο Κόκκαλης συζητάει με όλους!»

«Νομίζω ότι ο κ. Κόκκαλης για το καλο του Ολυμπιακού είναι έτοιμος να συζητήσει οτιδήποτε με οποιονδήποτε σε σοβαρές βάσεις»! Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώννης Μώραλης αναφορικά με την επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, συμπληρώνοντας ότι μετά από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι το ίδιο και ακόμα πιο ισχυροί.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ μίλησε στον «Sentra FM», σχολιάζοντας ακόμα για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας (που θα κριθούν ως έναν βαθμό από την αύξηση του Μ.Κ.), τη μεταγραφή του Λέτο στον Παναθηναϊκό, τη φημολογία για Καστίγιο και τους «πράσινους», το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, αλλά και την πιθανότητα να δοθούν οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Μώραλης μίλησε για:

Για την ισχυροποίηση μέσω της αύξηση του Μ.Κ.: «Ο Ολυμπιιακός είναι πολύ ισχυρός οικονομικά τα τελευταία χρόνια. Ό,τι και να γίνει με την αύξηση, ο Ολυμπιακός θα παραμείνει δυνατός, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια με έναν ιδιοκτήτη. Εγώ δεν πιστεύω ότι ένας επιχειρηματίας που σκοπεύει να βάλει 5,7, 10 εκατομμύρια ευρώ θα σκεφτεί ότι θα χαρίσει χρήματα στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού. Δεν νομίζω να ειπώθηκε πέρυσι ότι κάποιοι άνθρωποι θέλησαν να χαρίσουν χρήματα στον κύριο Βαρδινογιάννη. Αυτοί που θα συμμετάσχουν στην αύξηση θα έχουν θέση στο ΔΣ και θα έχουν άποψη. Δεν είναι εφικτό, λογικό και έντιμο να μιλήσω εγώ εκ μέρους του κ.Μαρινάκη, του κ.Γλου και των κυρίων Αγγελόπουλων. Πιστέυω ότι ο κύριος Κόκκαλης για το καλό του Ολυμπιακού θα καθόταν να συζητήσει με τον οποιονδήποτε για το οτιδήποτε, αρκεί να είναι σε σοβαρή βάση. Οι κύριοι που το όνομά τους έχει ακουστεί για την αύξηση δεν είναι άγνωστοι. Ο Ολυμπιακός θα παραμείνει πάντως ισχυρός».

Για τις μεταγραφές του ΟΣΦΠ: «Τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα. Πήραμε τον Ντάρμπισιρ, πήραμε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή στη θέση του Άντζα και κοιτάμε τις επόμενες κινήσεις μας. Δεν πρόκειται να κινηθούμε αυτές τις ημέρες για καμία μεταγραφή, ούτε για Κάλστρομ ούτε για Γκονζάλες. Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Για να κλείσουμε το θέμα των μεταγραφών, θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί η ομάδα, Νιώθουμε και εμείς και ο προπονητής πως έχουμε μερικές μέρες ακόμα για να γίνουν οι μεταγραφές, δεν έχουμε το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν πρόκειται να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού».

Για την αύξηση του Μ.Κ. και πόσο επηρεάζει τις επόμενες κινήσεις: «Δεν έχουμε ακόμα ένα σαφές πλάνο για τις επόμενες 2-3 ημέρες. Αν πάρουμε και Κάλστρομ και Γκονζάλες τότε αυτό θα γίνει με κάποια σειρά. Οι μεταγραφές είναι μία σύνθετη υπόθεση, εμείς έχουμε και μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που συνδέεται με τις μεταγραφές. Τα χρήματα που θα μπουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα παίξουν ρόλο. Για παράδειγμα αν αύριο μπουν 80.000.000 ευρώ, τότε οι δυνατότητες θα ήταν διαφορετικές είτε για τώρα είτε για τον Αύγουστο».

Για τους Γκονζάλες και Κάλστρομ: «Υπάρχει διάθεση και από τους δύο να έρθουν, αρκεί ο Ολυμπιακός να τα βρει με τις ομάδες τους. Όπως έγινε στην περίπτωση του Ντάρμπισιρ θα γίνει και με τις άλλες περιπτώσεις, δηλαδή αφού τα βρίσκουμε πρώτα με τους παίκτες μετά μιλάμε και με τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καμία συγκεκριμένη πρόταση σε καμία ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει διευρενήσει τη διάθεση των παικτών και των ομάδων αλλά δεν έχει κάνει πρόταση. Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Στα γραφεία του Ολυμπιακού εδώ και 1,5 μήνα φτάνουν συνέχεια προτάσεις, είναι μακρύς ο δρόμος. Η περίπτωση του Φρεντ είναι στη ίδια μοίρα με αυτή άλλων 20 παικτών που έχουν προταθεί. Καλό θα είναι να έρθουν και Κάλστρομ και Γκονζάλες, είναι δύο παίκτες που αποτελούν επιθυμία και του προπονητή και του πρόεδρο».

Για τον Λέτο: «Δεν νομίζω ότι πρόκειται περί απώλειας. Η επιλογή του Ολυμπιακού ήταν να μην δαπανήσει τα συγκεκριμένα χρήματα για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εμείς τον θέλαμε δανεικό για έναν ακόμα χρόνο με οψιόν αγοράς, η Λίβερπουλ ήθελε να τον πουλήσει, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη πρόταση από αυτή που έκανε ο Παναθηναϊκός».

Για τον Καστίγιο: «Ο Καστίγιο έκανε κύκλο στον Ολυμπιακό, έκανε πολύ καλές χρονιές προς το τέλος του, ο Ολυμπιακός πήρε από την πώλησή του ένα πρωτόγνωρο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, Εμείς στον Ολυμπιακό δεν είχαμε σκέψη επανένταξης του Καστίγιο αυτό τον καιρό. Δεν μπορώ να γνωρίζω για τον Παναθηναϊκό αν ενδιαφέρεται, ίσως να υπάρχουν συζητήσεις και σκέψεις».

Για την πρόταση της ΕΡΤ: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι σύμφωνος με την αρχική πρόταση της ΕΡΤ να αγωνίζεται μόνο Σάββατο. Εμείς δεν συμφωνούμε και έχουμε ενημερώσει. Ο Ολυμπιακός δεν συναινεί να γίνονται όλοι οι αγώνες του Σάββατο, θα ήθελα να το πω στον κόσμο του Ολυμπιακού».

Για τους αγώνες του Τσ. Λιγκ και την πιθανότητα να δοθούν το ΟΑΚΑ: «Επίσης θέλω να πω ότι όλους τους αγώνες μας στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τους δώσουμε στο Καραϊσκάκη, Το λέω αυτό γιατί ο κύριος Κόκκαλης είχε εκφράσει μία σκέψη της ΠΑΕ για μετακόμιση στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ».

sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια: