Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2009

Oλυμπιακός: Μπαίνει ο Μαρινάκης !

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δώσει έντονο «παρών» στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίoυ της ΠΑΕ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χθες με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Οι δύο άνδρες τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα (κι αυτό είναι η είδηση αφού η ενημέρωση για την αιφνίδια συνάντηση βγαίνει με το... σταγονόμετρο) με τον εφοπλιστή να εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. «Πρόεδρε, είμαι στο πλευρό σου, ό,τι και να γίνει. Είτε συμφωνήσουμε, είτε όχι...», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Σωκράτη Κόκκαλη δείγμα του ότι θέλει να συμμετάσχει -άνευ όρων- στα κοινά του συλλόγου!

Από 10 έως 20 εκ.

Ο κ. Μαρινάκης φέρεται να εξέφρασε στον Κόκκαλη τη διάθεση να μπει στον σύλλογο καταβάλλοντας αρχικά ένα ποσό από 10 έως 20 εκ. ευρώ και σταδιακά να βάλει περισσότερα για να αυξήσει το ποσοστό του σε μετοχές. Αν ο κ. Μαρινάκης μπει στην ΠΑΕ με 20 εκ. τότε θα πάρει στα χέρια του το 17% περίπου των μετοχών, την ώρα που η αύξηση που έχει προαναγγείλει ο Κόκκαλης προ ημερών είναι για το 36% έναντι 42 εκ. ευρώ. Πάντως, δεν έγινε εκτενής κουβέντα για ποσά χθες και όλα αυτά προκύπτουν από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Καλύπτει όλη την αύξηση;

Χθες το βράδυ κυκλοφόρησε, μάλιστα, και μια πληροφορία που δεν διασταυρώνεται μέχρι στιγμής και λέει ότι ο γνωστός εφοπλιστής μπορεί να καλύψει μόνος του όλη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ! Αυτό στην παρούσα φάση, ωστόσο, φαντάζει δύσκολο και όπως προκύπτει ο κ. Μαρινάκης θα μπει σταδιακά στην ΠΑΕ.

Και για γήπεδο

Την ίδια ώρα, ο Σωκράτης Κόκκαλης ενδέχεται να παρουσιαστεί και πιο διαλλακτικός όσον αφορά την «Καραϊσκάκη Α.Ε», δηλαδή το γήπεδο του Ολυμπιακού. Θέμα που ούτε συζητούσε στην προ μηνός συνάντηση με τον εφοπλιστή. Βέβαια, σε αυτό το ενδεχόμενο το ποσοστό που θα αποκτήσει ο κ. Μαρινάκης θα έχει διαφορετική αξία και τιμή. Φυσικά, όλα αυτά είναι εικασίες και οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι και πώς.

Νέο ραντεβού

Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι θα γίνει τις προσεχείς μέρες νέα συνάντηση των δύο ανδρών για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την έναρξη της συνεργασίας. Εκεί θα πέσουν επίσημα στο τραπέζι και ποσά και θα μπορούν να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τραβάει κι άλλους

Εν τω μεταξύ, η κίνηση αυτή του κ. Μαρινάκη είναι πολύ πιθανό να τραβήξει κι άλλους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όπως για παράδειγμα οι Λαυρεντιάδης και Γλου, οι οποίοι έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη. Μπορεί να μην έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των παραπάνω επιχειρηματιών αλλά αν και εφόσον πάρουν την απόφαση να μπουν στον Ολυμπιακό τότε σίγουρα θα μιλάμε για ένα ποσό που θα μπει στα ταμεία άνω των 25 εκ. ευρώ!

Εξελίξεις στα μεταγραφικά

Είναι δεδομένο ότι αν προχωρήσει το θέμα Μαρινάκη και μπουν στην ΠΑΕ 10 με 20 εκ. ευρώ, τότε θα αλλάξει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός! Ο Ολυμπιακός θα έχει την άνεση να κινηθεί στην αγορά με αρκετό ρευστό χτυπώντας περιπτώσεις εξαιρετικών παικτών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ραντεβού του Τιμούρ Κετσπάγια με τον Κόκκαλη θα γίνει μια ημέρα μετά τη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: