Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2009

Μόρις: «Η Ατλέτικο θα υποφέρει στο ΟΑΚΑ»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νασίφ Μόρις στην AS:

-Τι αναμνήσεις έχεις από τον Παναθηναϊκό;
«Είναι μια μεγάλη, αλλά έχει πέσει τα τελευταία χρόνια, πάρα το γεγονός ότι πέρυσι τα πήγε καλά στην Ευρώπη».

-Ποιοι είναι οι κυρίαρχοι στόχοι που έχουν στην ομάδα;

«Να πάνε όσο πιο μακριά στην Ευρώπη και να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Η αλήθεια όμως είναι ότι εδώ και πέντε χρόνια βρίσκουν αντίσταση στο πρωτάθλημα και δεν τα καταφέρνουν».

-Με ποια ισπανική ομάδα συγκρίνεις τον Παναθηναϊκό;

«Είναι δύσκολο να τον συγκρίνεις με κάποια ομάδα ή να πεις πού θα τερμάτιζε στη βαθμολογία, αλλά όπως φαίνεται και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

-Βλέπεις μεγάλη διαφορά μεταξύ του ισπανικού και του ελληνικού πρωταθλήματος;


«Ναι. Εδώ στην Ισπανία οι περισσότερες ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Στην Ελλάδα, τέσσερις-πέντε ομάδες διαφέρουν πάρα πολύ από τις υπόλοιπες».


-Υπάρχει κάποιο φαβορί;

«Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και για τις δύο ομάδες. Η Ατλέτικο θα υποφέρει στην Αθήνα στο πρώτο ματς. Το στάδιο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. Αυτή είναι η δύναμη των Ελλήνων».

-Στην άμυνα τι γίνεται;

«Ο Βύντρα έπαιζε συνήθως ακραίος, αλλά από τότε που έφυγα είναι με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Παρά το γεγονός ότι παίζει στην άμυνα έχει πετύχει σημαντικά γκολ για τον Παναθηναϊκό. Στην αριστερή πλευρά αγωνίζεται ο Σπυρόπουλος, κλασικός επιθετικογενής μπακ. Δεξιά είναι ο Μπράις Μουν, τον οποίο γνωρίζω από την εθνική ομάδα και είναι εξαιρετικός παίκτης».

«Γκαλίνοβιτς, “Κάρα” και “Σάλπι” οι καλύτεροι»


-Ποιος είναι ο σταρ του Παναθηναϊκού;

«Ο Καραγκούνης είναι η σημαία της ομάδας. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται στην ομάδα και ο κόσμος τον αγαπάει πάρα πολύ. Αλλά πιστεύω και οι άλλοι παίκτες, όπως ο γκολκίπερ Μάριο Γκαλίνοβιτς, αλλά και ο στράικερ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, είναι πολύ καλοί».

-Πες μας για αυτούς.

«Ο Γκαλίνοβιτς είναι ο βασικός τερματοφύλακας. Είναι πολύ έμπειρος και ανταποκρίνεται στη πίεση τέτοιων αγώνων. Ο Σαλπιγγίδης μου θυμίζει τον Μουνίτις. Είναι βραχύσωμος, αλλά πολύ δυνατός και ικανός. Είναι πάντα στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, έτοιμος να σκοράρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: