Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

Champions League:Σερίφ-Ολυμπιακός 0-2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από έναν χρόνο απουσίας ο Ολυμπιακός είναι πλέον και πάλι στους ομίλους του Champions League.

Mε γκολ του Ντουντού στο 46' και του Μήτρογλου στο 81' οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν μέσα στο Τιρασπόλ την Σερίφ με 2-0, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλέι οφ της διοργάνωσης και η ρεβάνς που θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Σερίφ ξεκίνησε δυνατά το ματς και σε συνδυασμό με τα προσωπικά λάθη που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Μολδαβοί, πάντως, αν και ήταν κινητικοί έξω από τη μεγάλη περιοχή του Νικοπολίδη δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία. Από το 20' και μετά οι "ερυθρόλευκοι" ισορρόπησαν και στο 24' έφτασαν κοντά στην επιτυχία, αλλά το σουτ του Μαρέσκα μέσα από την περιοχή βρήκε πάνω στο σώμα αμυντικού της Σερίφ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντιόγο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν καλή.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου σημειώθηκε στο 38' και ανήκε στους γηπεδούχους. Από σέντρα του Μπαλίμα στο 38' ο Ντιέντιου αστόχησε προ κενής εστίας. Ο Ολυμπιακός "απάντησε" στο 44' με την κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου μετά το κόρνερ του Ζαϊρί να σταματάει στο δοκάρι του Ναμάσκο.

Γκολ με το...καλημέρα για τον Ολυμπιακό στο β' ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 46' ο Ντουντού σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή προς το κέντρο της εστίας του Ναμάσκο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και με τον τρόπο αυτό έγινε το 0-1. Στο 53' ο Γκαλέτι λίγο έλλειψε να "κλειδώσει" την πρόκριση, όταν με απευθείας φάουλ ανάγκασε το Ναμάσκο να διώξει και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι. Στο 75' ο Ντουντού νικήθηκε στο τετ-α-τετ από το Ναμάσκο, σε νέα καταπληκτική ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους". Η υπόθεση πρόκριση "κλείδωσε" για την ελληνική ομάδα στο 81'. Ενα λεπτό μετά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.


Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Ταρκνισβίλι - Ραούλ Μπράβο, Ντομί

ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ (Λεονίντ Κούτσουκ): Ναμάσκο, Ροντρίγκες, Ταρκνισβίλι, Ρουάμπα, Κορνέενκοφ, Ντιέντιου (81' Μπράνκοβιτς), Αρμπάνας (70' Μπούλατ), Σουβόροφ (56' Βολκόφ), Μπαλίμα, Κάρποβιτς, Εροκιν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο (48' Ντομί), Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (62' Λεονάρντο), Ζαϊρί, Ντιόγο (79' Μήτρογλου)

TA ΓΚΟΛ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ:

0-1


0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: