Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2009

F1: Οι νέοι κανονισμοί 2010


Το διοικητικό σώμα της Φόρμουλα ανακοίνωσε τους νέους αθλητικούς και τεχνικούς κανονισμού για το 2010.

Αρχικά το σύστημα βαθμολόγησης δεν αλλάζει, αυτό όμως δεν συμβαίνει και στον τρόπο που θα γίνονται και οι κατατακτήριες δεδομένου του ότι θα υπάρχουν 26 μονοθέσια.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς από την πρώτη περίοδο θα αποχωρούν οι οχτώ πιο αργοί, το ίδιο θα συμβαίνει και στην ημιτελική φάση. Οι δέκα που θα μένουν, θα τρέχουν στην τρίτη περίοδο για την κατάκτηση της pole position.

Επίσης καταργείται πλέον ο ανεφοδιασμός. Αυτό σημαίνει πως τα μονοθέσια θα μπορούν να τρέχουν με καύσιμα στο Q3 των κατατακτήριων, τα οποία δεν θα είναι απαραίτητα να υπάρχουν στην εκκίνηση της Κυριακής. Εκεί τα αυτοκίνητα θα είναι γεμάτα από καύσιμα (620 λίτρα), καθώς δεν θα μπορούν να ανεφοδιαστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες στα ελαστικά θα διατηρηθούν. Οι κατασκευαστές θα εξακολουθούν να έχουν στην διάθεσή τους οχτώ μηχανές, παρόλο τις φήμες που κάνουν λόγο για μείωση τους στις πέντε.

Ο κανονισμός για το κιβώτιο ταχυτήτων εξακολουθεί να ισχύει. Δηλαδή, οι κατασκευαστές θα μπορούν να το αλλάζουν ανά τέσσερις αγώνες

Το σύστημα KERS επίσημα θεωρείται νόμιμο, παρόλο την απόφαση των οχτώ ομάδων της FOTA να μην το χρησιμοποιήσουν την επόμενη χρονιά. Γεγονός που δεν αναγκάζει τις υπόλοιπες ομάδες να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: