Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009

Στην Ελλάδα για τον ΟΣΦΠ ο Ζίκο!

Μόλις 24 ώρες μετά την αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, η θέση αυτή φαντάζει πολύ πιθανό να καλυφθεί από έναν από τους διασημότερους Βραζιλιάνους στον ποδοσφαιρικό κόσμο, τον Ζίκο.

Ο 56χρονος τεχνικός, ο οποίος πριν από περίπου μία εβδομάδα έλυσε τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εμφανιζόταν στη λίστα των υποψηφίων του Ολυμπιακού, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει το παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" με την Άλκμααρ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και να συζητήσει στη συνέχεια με τους διοικούντες τον σύλλογο το ενδεχόμενο συνεργασίας.


Εν τω μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζίκο αποτελεί μεν την κύρια επιλογή για να διαδεχτεί τον Κετσπάγια στον πάγκο, όμως δεν έχει ακόμα έρθει στη χώρα μας, κάτι που είναι πάντως θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί.

Το σενάριο αυτό -το οποίο μεταδόθηκε από τον "Nova SPORT FM"- υποστηρίζεται και στη "χώρα της σάμπα", με δημοσίευμα της εφημερίδας "Globo" την Τρίτη να αναφέρει πως ο πρώην τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να αποτελέσει τον νέο προπονητή των νταμπλούχων.

"Ο Ζίκο απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόλις πριν από πέντε ημέρες και μπορεί πλέον να βρει νέα δουλειά.

Έφυγε από τη Ρωσία το βράδυ της Τρίτης και πρέπει να βρίσκεται τώρα πίσω στην πατρίδα του για να αποφασίσει σχετικά με την προσφορά του Ολυμπιακού που έχει στα χέρια του", αναφέρει το σχετικό άρθρο.

Σε περίπτωση που ευδοκιμήσει η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Βραζιλιάνο τεχνικό, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα γίνουν ο έκτος κατά σειρά προπονητικός σταθμός στην καριέρα του.

Πριν από δέκα χρόνια ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιαπωνία στους Κασίμα Άντλερς όπου και έμεινε τρία χρόνια, από το 2002 μέχρι το 2006 κράτησε τα ηνία της Εθνικής Ιαπωνίας, τη διετία 2006-08 καθοδήγησε τη Φενέρμπαχτσε, ενώ τα δύο τελευταία περάσματά του ήταν από τις Μπουνιοντκόρ (συνεργάστηκε με Ριβάλντο) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: