Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

ΠΑΟ: Διπλό ΟΧΙ στον Άγιαξ για Ζιλμπέρτο !

Πολύ κοντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό βρέθηκε το καλοκαίρι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο εκ των αρχηγών της εθνικής Βραζιλίας δέχτηκε δελεαστική πρόταση από τον Άγιαξ, όμως το «τριφύλλι» αλλά και ο ίδιος αποφάσισαν να πουν όχι στην πρόταση του «Αίαντα», παρότι η πρόταση ήταν απόλυτα κερδοφόρα. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έριξαν χυλόπιτα στην ολλανδική ομάδα και σε δεύτερη πρόταση της τη τελευταία ημέρα των μεταγραφών

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εξέδρας, λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δελεαστική πρόταση από τον Άγιαξ. Η ολλανδική ομάδα πρόσφερε 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά ο Παναθηναϊκός προτίμησε να πει όχι. Οι «πράσινοι» παρότι θα γλίτωναν αυτόματα τα λεφτά του συμβολαίου που θα έδιναν στον Βραζιλιάνο την επόμενη διετία, ύψους 5,1 ευρώ!, αποφάσισαν να αρνηθούν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας, σε έκτακτη σύσκεψη με τον Κώστα Αντωνίου, και τον Χενκ Τεν Κάτε, αποφάσισαν να απαντήσουν αρνητικά, αφού ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση, αφού δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ενώ και αγωνιστικά θα υπήρχε πλήγμα στην ομάδα.

Το σήριαλ δεν είχε τελειώσει, αφού ο Άγιαξ επανήλθε και τη τελευταία ημέρα των μεταγραφών (ο Μάρτιν Γιόλ ήθελε σαν τρελός τον Βραζιλιάνο) με νέα πρόταση η οποία περιελάμβανε εκτός από λεφτά κι έναν εκ των Ολεγιέρ, Ογκαράρου και Γκάμπρι, αλλά και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του ίδιου του ποδοσφαιριστή όταν έμαθε για την πρόταση. «Δεν φεύγω. Ήρθα για τίτλους και θα τηρήσω την υπόσχεσή μου», ανέφερε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στις τάξεις του έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: