Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

Οτμαρ Χίτσφελντ: «Προσοχή στις βουτιές των Ελλήνων!»

Αιχμές κατά της Εθνικής μας ομάδας και του τρόπου παιχνιδιού των διεθνών μας, άφησε ο Οτμαρ Χίτσφελντ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα της Εθνικής Ελλάδος

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε πολλά φάουλ, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Ξέρουμε όμως επίσης ότι οι Έλληνες πέφτουν εύκολα!», τόνισε και συνέχισε:

«Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον Ρεχάγκελ. Στο φιλικό της Πολωνίας η Ελλάδα έπαιξε με 4-4-2, αλλά το πλήρωσε. Περιμένω περισσότερο ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Εκτιμώ πολύ τον Ότο Ρεχάγκελ, τον γνωρίζω καλά και είμαστε αντίπαλοι από το 1991. Είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό. Αυτό που πέτυχε το 2004 με την Ελλάδα ήταν ένα θαύμα. Έχει κάνει πολλά σπουδαία πράγματα στην καριέρα του».

«Θέλουμε πολύ τη νίκη»

Όσο για τη δική του ομάδα, ανέφερε: «Θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη. Ο αγώνας αυτός είναι κλειδί για την πρόκριση. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να τρέχουμε και να έχουμε πάθος και καρδιά για να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει όμως να ενθουσιαστούμε και να αφήσουμε κενά. Ελπίζω ο κόσμος να μας βοηθήσει με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει και να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας. Μην πιστέψουμε όμως ότι όλα θα τελειώσουν το Σάββατο με νίκη.


Έχουμε ακόμη τέσσερις τελικούς. Ο αγώνας στη Λετονία θα είναι ακόμη πιο δύσκολος. Στον πρώτο αγώνα στο Σεντ Γκάλεν μάς δυσκόλεψαν πολύ. Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς και με το Λουξεμβούργο, αλλά τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Μην ξεχνάμε πως και το Ισραήλ έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης. Μετά την ήττα μας από το Λουξεμβούργο κάθε αγώνας είναι τελικός για μας και δεν έχουμε περιθώρια χαλάρωσης».

«Θα παίξει ο κορμός»


Όσον αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα με κυριότερο αυτό του μέσου της Ουντινέζε, Γκοκχάν Ινλέρ. «Θα διατηρήσω τον κορμό της ομάδας και δεν θα κάνω πολλές αλλαγές. Το ιατρικό τιμ κάνει ό,τι μπορεί για να αγωνιστεί ο Ινλέρ. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για τη συμμετοχή του, αλλά δεν θα ρισκάρουμε την υγεία του. Αν δεν μπορέσει να παίξει, θα χρησιμοποιήσω τον Σβέγκλερ ή τον Φερνάντες. Ο Φονλάντεν είναι σε καλύτερη κατάσταση και δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα να αγωνιστεί. Χαίρομαι πολύ που θα έχω και πάλι στη διάθεσή μου τον Χακάν Γιακίν», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: